Na Roudné poškodili přenosný semafor, kolabovala doprava

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň se zabývají případem poškození veřejně prospěšného zařízení, ke kterému došlo v noci z úterý na středu v ulici Na Roudné v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podle dosud zjištěných skutečností odcizil dosud neznámý pachatel přenosný semafor i s baterií, který v důsledku zúžení vozovky do jednoho jízdního pruhu sloužil k řízení provozu na pozemní komunikaci v úseku prováděných stavebních prací. Vozidla včetně autobusů poté vjela do zúženého prostoru proti sobě, následkem čehož došlo ke kolapsu dopravy. Naštěstí nedošlo k žádné dopravní nehodě. Zaměstnanci stavební společnosti, kteří věc oznámili na policii, zařízení následně našli v travnatém porostu nedaleko prováděné stavby. Semafor byl rozebraný a poničený. Chyběly kabely i baterie. Způsobená škoda se může pohybovat v řádech desetitisíců korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a po pachateli pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až šest let odnětí svobody.

"Pokud máte k případu jakékoliv informace, obraťte se prosím na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolejte na bezplatnou linku 158. Děkujeme,ů říká policejní mluvčí Michaela Raindlová.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka