Na severu Plzeňska ve čtvrtek zhodnotí přínos finanční podpory z EU

Ve čtvrtek 26. 3. navštíví předseda Regionální rady Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner v doprovodu ředitelky Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Mgr. Michaely Šímové okres Plzeň-sever.

Cílená propagace v Plzni

Shrnou a zhodnotí dosavadní přínos finanční podpory z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad v uplynulém programovém období 2007–2013.

Okres Plzeň-sever v období 2007–2013 podal žádosti o podporu na projekty financované z Regionálního operačního programu Jihozápad v hodnotě více než 2,5 miliardy korun, dosud podepsané smlouvy o podmínkách poskytnutí dotace na projekty činí bezmála 990 milionů korun a proplaceno bylo více než 657 milionů korun.

V okrese Plzeň-sever bylo prostřednictvím ROP Jihozápad podpořeno celkem 68 projektů, mezi které patří například Revitalizace socioekonomické sféry u NKP Klášter Plasy, Sv. Jakub v Žebnici, II/205 Nekmíř – průtah, II/201 Manětín – průtah nebo Rekonstrukce a zvýšení kapacity Mateřské školy Líně.

Díky podpoře ROP Jihozápad bylo v okrese Plzeň-sever vytvořeno 17 nových pracovních míst, bylo rekonstruováno 12,5 km silnic a je evidováno 76 nových nebo rekonstruovaných lůžek v cestovním ruchu.

 

HARMONOGRAM CESTY 26. 3. V OKRESE PLZEŇ-SEVER:

  10:30 setkání se starostou města Plasy na městském úřadě (Plzeňská 285, 331 01 Plasy)

11:15  návštěva kláštera Plasy 

11:45 návštěva kostela sv. Jakuba v Žebnici

 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka