Na Špičáku připadl prašan, nabídka se rozšířila

Do čtvrtečního rána připadlo na šumavském Špičáku 15 cm prašanu a sněhové podmínky opět pomohly otevřít další kompletní sjezdovky či jejich úseky.

Cílená propagace v Plzni

Na první turnusy jarních prázdnin je tak největší areál Železnorudska Ski&Bike Špičák nachystán s o hodně vylepšenou nabídkou, než tomu bylo v předchozích dnech. Na sjezdovkách leží minimálně 45 centimetrová upravená vrstva sněhu a leckde je ho už i přes 1 metr.      

„Od pátku 3.února se lyžuje už na celé jedničce Turistické (1805 m) a trojce Slalomové (1405 m). Na dvojce U Zalomeného nám chybí už jen horní úsek s nejstrmější částí, ale ten se dá objet. Na Spodní Šanci pak v sobotu nabídneme už i měřený slalom, který si užívají hlavně děti,“ říká k čerstvým novinkám ředitel areálu Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Už dříve byl v provozu zhruba 200metrový úsek s vlekem k a od hlavního parkoviště, sjezdovky s vleky pod hotelem Sirotek a dětské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Hanička. Večerní lyžování se koná každou středu, pátek a sobotu od 18,30 hodin na Spodní Šanci. Celý tento týden se lyžovalo absolutně bez front na lanovku či další vleky.

Areálová parkoviště jsou i přes pravidelnou sněhovou nadílku uklizená. „Vzhledem k očekávané vyšší návštěvnosti během pololetních a začínajících jarních prázdnin chceme lidem doporučit, aby třeba zbytečně nestáli fronty u kas na skipasy. Přes e-shop na našem webu je pořídí z domova a o 5 procent levněji,“ radí lyžařům V. Kasík. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka