Na Špičáku připadl sníh, na otevření dalších sjezdovek to zatím nestačí

Na šumavském Špičáku se počasí pohybuje jako na tobogánu. Po oteplení minulý víkend napadlo do čtvrtečního rána 10-15 centimetrů přírodního sněhu.

Cílená propagace v Plzni

„Pomohlo nám to v úpravě a vylepšení otevřených sjezdovek. Množství sněhu ale není zase takové, abychom mohli otevřít další trasy. Zvlášť když zase nevyšla předpověď silnějších mrazů a nemohli jsem ani spustit technické zasněžování,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

Výhodami je lyžování bez jakýchkoli front a na slušných površích. “Když nám připadne nebo přisněžíme sami a teplota se drží alespoň kolem nuly, tak otevřené sjezdovky jsou ve výborném stavu a lyžování si jde i v této macešské zimě u nás užít,“ dodal V..Kasík. Na sjezdovkách, kde se lyžuje, leží stále v průměru vrstva 30 centimetrů přírodního a technického sněhu.

Ski&Bike Špičák má stále k dispozici hlavní více než 1,5 km dlouhou sjezdovku v kombinaci hořejšího úseku trojky Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného a rodinnou Spodní Šanci. Dále je k dispozici lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem a sjezdovka od parkoviště. Podle „nálad“ počasí se pak zprovozní i areál pod hotelem Sirotek. Minulý týden skončily šestým víkendem oblíbené lyžařské kurzy určené především pro děti, kterých bylo v několika družstvech skoro 400.

Lanovka na vrchol Špičáku, kotva na Spodní Šanci a vleky pro děti včetně pohyblivého koberce jsou v provozu od 8.30 do 16 hodin. K dispozici jsou všechny další služby – půjčovna vybavení, servis lyží či lyžařská škola. Večerní lyžování na Spodní Šanci se koná každý pátek, sobotu a středu od 18.30 do 21 hodin, poblíž je občerstvení v novém vyhřívaném stanu a v chatě Blaženka.

Další aktuální info na www.spicak.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka