Na Špičáku se stále lyžuje na hlavní sjezdovce

Na sněhových podmínkách v největším lyžařském středisku Plzeňského kraje – Ski&Bike Špičák, se od pondělního zahájení sezony (30.12.) nic zásadního nezměnilo.

Cílená propagace v Plzni

Lyžuje se stále na jedné hlavní sjezdovce v kombinaci horního úseku trojky Slalomové a dolní části dvojky U zalomeného, kde je v průměru 30 centimetrů sněhu. K dispozici je též lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem pro nejmenší děti před chatou Blaženka využívané lyžařskou školou.        

„Návštěvností v prvních dvou dnech sezony 30. a 31.prosince byla okolo 700 lidí denně, což považuju za optimální počet lyžařů vzhledem ke kapacitě jedné otevřené tratě. Včera na Nový rok u nás pak lyžovalo cca 400 lidí,“ uvedl ředitel areálu Vladimír Kasík. V posledních dnech zde panuje inverzní typ počasí, takže jasno a slunečno doprovázejí plusové teploty. Změna s možným sněžením se očekává s nástupem víkendu. 

Každý den má otevřeno lyžařská škola, půjčovna, servis lyží a všechna gastro zařízení. Lanovka na vrchol Špičáku je v provozu od 8.30 do 16 hodin.

Další aktuální info na www.spicak.cz

foto: www.spicak.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka