Na Špičáku sněží a mrzne. Zvažují otevření dalších sjezdovek

Konečně alespoň nějaká trochu déle trvající zima si našla cestu na šumavský Špičák, kde zatím napadlo v horních partiích okolo 10 centimetrů prašanu.

Cílená propagace v Plzni

V dolních sice o pár cm méně, ale hlavně má padat přírodní sníh i v dalších dnech. „Během čtvrtka a na zítřek (pátek) je hlášeno dalších více než 10 centimetrů, mrzne a můžeme taky zasněžovat. Sníh drží delší dobu konečně i mimo sjezdovky, takže jsme snad u nás přivítali pořádnou zimu, co vydrží více než jen pár dnů, jako tomu bylo v předchozích týdnech,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

Před startem jarních prázdnin v Plzni a okolních okresech tak v areálu přemýšlí i otevření dalších sjezdovek. „Nechci nic planě slibovat. Pokud napadne, co je v předpovědi, umíme si představit, že minimálně sjezdovky v horní části střediska budeme moci otevřít. Moudřejší budeme zítra a novinky zveřejníme na svém webu nebo sociálních sítích,“ dodává V..Kasík.

Na sjezdovkách, kde se nyní lyžuje, leží už více než 30 centimetrů sněhu, na povrchu je prašan. Na vlecích se nečeká, sjezdovky nejsou přeplněné lidmi a otevřené tratě mají trvale svoji kvalitu.

Ski&Bike Špičák aktuálně nabízí hlavní sjezdovku v kombinaci hořejšího úseku trojky Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného a rodinnou Spodní Šanci. Dále je k dispozici lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem a sjezdovka od parkoviště. Další trati se budou případně otvírat podle vývoje počasí a napadaného množství sněhu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka