Na Špičáku ubývá sněhu, lyžuje se za ceny vedlejší sezony

Jarní teploty a slunce zredukovaly v tomto týdnu počty otevřených sjezdovek na šumavském Špičáku. Aktuálně se lyžuje na sjezdovce číslo 3 Slalomové v celé její délce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dále na horním úseku Turistické (č.1) s přejezdem na dolní část trati číslo 2 U Zalomeného. Dále pak na Spodní Šanci, na Lubáku, kde je snowpark, a dětském hřišti s pojízdným kobercem. Uzavřen byl menší areál u hotelu Sirotek, který je nejvíce exponovaný na jih, stejně jako horní úsek dvojky U zalomeného, spodní část jedničky Turistické a černá Šance. Ta se navíc technicky nezasněžuje a přírodní sníh na ní již především v místech, kam přes den svítí slunce, rychle odtává.

„Lyžuje se už celý den na firnu, nejlepší je to hned po ránu, kdy sjezdovky drží, pak už je terén složitější, sníh těžký, takže je potřeba být opatrnější. Máme tedy ještě řadu lyžařských kurzů a projevuje se i poslední turnus jarních prázdnin, takže denní počty návštěvnosti se pohybují mezi 600 – 900 lyžaři,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

V pátek 18.března se také uskuteční poslední večerní lyžování na Spodní Šanci (od 18,30 hodin). V sobotu 19.3. už se nebude konat i z toho důvodu, že se tady už od 12 hodin pojede závěrečný závod letošní série Šumavského pohárku, kde soutěží děti školou povinné. Spodní Šance proto bude od sobotního poledne pro veřejnost uzavřena až do večerních hodin, kdy se účastníci Šumavského pohárku užijí ohňostroj.      

Od pondělí 14.března se ve Ski&Bike Špičák lyžuje za ceny vedlejší sezony – např. celodenní skipas pro dospělého vyjde na 605 Kč / mládež 525 Kč / děti 430 Kč. Ceny dalších jízdenek (např. hodinových zde: https://lyzovani.spicak.cz/cz/sekce/skipassy-18/)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka