Na Šumavě v létě vyjedou Zelené autobusy

Dopravní obsluhu na území Šumavy převezme v roce 2020 Plzeňský kraj a Správa NP Šumava bude tuto službu spolufinancovat. Obě strany podepíší smlouvu o spolupráci.

Cílená propagace v Plzni

Jedná se o dlouhodobý projekt na zajištění dopravní obslužnosti na území Šumavy s cílem usměrňovat dopravu v chráněném území. Projekt byl původně řízen Správou NP Šumava a Plzeňský kraj (PK) jej spolufinancoval. Realizace projektu Zelené autobusy probíhá nepřetržitě již od roku 1996. Model financování počítá s tím, že Správa NP Šumava Plzeňskému kraji finanční příspěvek ve výši 500 tis. korun k zajištění spojů veřejné linkové dopravy, tzv. Zelených autobusů, na trasách Špičák – Kvilda a Horská Kvilda – Bučina, v období od 14. 6. do 30. 9. 2020.

Výhodou navrženého řešení je, že u těchto autobusových linek dojde k zavedení tarifu Integrované dopravy PK. Dosud zde integrovaný tarif neplatil. Příjmy z tržeb budou jedním ze zdrojů, které budou pokrývat ztrátu způsobenou provozem daných linek. Předpokládaný objem km pro rok 2020 je 55 600 km.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka