Na šumavském Špičáku otevřeli další sjezdovku s vlekem

Od tohoto pátku poprvé večerní lyžování. V sobotu začínají víkendové lyžařské kurzy pro děti

Cílená propagace v Plzni

Pár mrazivých dnů tohoto týdne umožnilo všumavském Ski&Bike Špičák zasněžit další sjezdovku, takže aktuálně jsou otevřeny dvě trati. „Ve středu 8.ledna jsme vcelé její délce otevřeli rodinnou Spodní Šanci a v provozu je tak zároveň po lanovce i další vlek. Počínaje tímto pátkem, následně pak vsobotu a ve středu se na ní bude konat i večerní lyžování od 18,30 do 21 hodin,“ uvedl kaktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík.

Od konce prosince se tady zatím lyžovalo na hlavní trati vkombinaci horního úseku trojky Slalomové a dolní části dvojky U zalomeného. Kdispozici je stále též lyžařské hřiště spohyblivým kobercem pro nejmenší děti před chatou Blaženka. Nově pak taky bude pod hotelem Sirotek o víkendu zprovozněn ručičkový vlek pro nejmenší děti zlyžařské školy.

„Od této soboty zahajujeme šestitýdenní oblíbené víkendové kurzy pro děti, kterých se nám letos přihlásilo rekordních téměř 400. Dělali jsme maximum proto, aby i vtěchto na zimu u nás zatím skoupých podmínkách měly kde lyžovat,“ dodal V.Kasík.

Vnejvětším šumavském středisku Plzeňského kraje se stále lyžuje za výhodnější ceny vedlejší sezony (při nákupu online o 5 procent levnější skipasy než u kas). Víkend by tu měl být díky inverznímu počasí, na rozdíl od mlhavých a zatažených nížin, sjasnější oblohou. Přírodní sníh ale předpovědi zatím vpár nejbližších dnech nehlásí.

Každý den je ve Ski&Bike Špičák otevřena lyžařská škola, půjčovna, servis lyží a všechna gastro zařízení. Lanovka na vrchol Špičáku, kotva na Spodní Šanci a vleky pro děti včetně pohyblivého koberce jsou vprovozu od 8.30 do 16 hodin. Večerní lyžování na Spodní Šanci každý pátek, sobotu a středu od 18.30 do 21 hodin, poblíž je občerstvení v novém vyhřívaném stanu a v chatě Blaženka.

Další aktuální info na www.spicak.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 4 roky

    Velikost a provedení sjezdovek na Špičáku neodpovídá kapacitě vleků,
    které slouží v první řadě pro co největší komerční využití. Proto pro lyžování volím vhodnější lokality, např. Hoher Bogen, který je i cenově výhodnější vzhledem k tomu, že zde nikdo nevymáhá přemrštěné parkovné a sjezdovky jsou díky pomalejšímu vleku většinou volné a perfektně připravené. Současně zde také také nikdo neláká zájemce na perfektní podmínky, které ve skutečnosti opravdu perfektní nejsou..

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka