Na šumavském Špičáku se otevřely další sjezdovky

V sobotu 28. a v neděli 29. ledna odstartují Víkendové 6denní kurzy. Oba dny víkendu zdarma testování lyží.

Cílená propagace v Plzni

Po týdnu už je nabídka pro lyžování v největším lyžařském středisku Železnorudska - Ski&Bike Špičák, přeci jenom o dost pestřejší. Ke Spodní Šanci v úterý přibyla první sjezdovka z vrcholu Špičáku v podobě horního úseku jedničky Turistické s dojezdem po dvojce U Zalomeného. Komfort plynulého sjezdu a výjezdu na lyžích od a k autům na hlavní areálové parkovišti již zajišťuje zhruba 200metrový úsek s vlekem a rozjel se i vlek se sjezdovkou pod hotelem Sirotek. Na otevřených tratích leží v průměru 45 cm sněhu, v některých úsecích pak až 60 – 70 cm.  

„Momentálně zasněžujeme horní úsek trojky Slalomové s napojením na dvojku U Zalomeného. Děláme, co se dá, ale jestli ji na víkend stihneme připravit pro lyžování budeme vědět dnes večer nebo zítra ráno,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel areálu Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.
 
Po roce a po dvojím letošním odkladu konečně odstartují v sobotu 28. a v neděli 29. ledna Víkendové 6denní kurzy pro děti i dospělé. Letos čítají cca 250 účastníků, převážně dětí. Každodenní lyžařská škola je ale samozřejmě k dispozici též. Po oba dny tohoto víkendu se na Špičáku testují zdarma lyže značky Sporten.

foto: ski bike špičák

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka