Na Tachovsku začne plošná dezinfekce vybraných míst

Se starosty měst Tachov, Stříbro, Bor a Planá ve středu jednal hejtman, aby se domluvili na postupu proti dalšímu šíření nákazy COVID-19.

Cílená propagace v Plzni

 Jednání byli přítomni také zástupci KHS a ředitel Hasičského záchranného sboru PK. Dohodli se na spolupráci při plošné dekontaminaci vybraných míst.

„Tachovsko je dalším okresem, kde je zvýšený výskyt potvrzených případů nákazy. Proto jsme jednali o možnostech jak šíření nákazy zastavit. Domluvili jsme se na tom, že profesionální hasiči poskytnou obcím chlorovou a lihovou desinfekci, kterou budou aplikovat dobrovolní hasiči obcí,“ vysvětluje hejtman Josef Bernard a dodává, že na Tachovsku není situace tak vážná jako na Domažlicku, ale je třeba opatření nastavit raději s předstihem, než se nákaza více rozšíří. Jaká místa budou dekontaminována, určí obce na základě doporučení HZS PK. Desinfekci připravují sami hasiči a jsou připraveni zásobovat obce minimálně dalších 14 dní.

V okrese byly (stejně jako v celém kraji) vybaveny ochrannými pomůckami také zařízení sociální péče a v případě potřeby je kraj připraven poskytnou další ochranné pomůcky. Balíčky ochranných pomůcek jsou připraveny i pro obce a budou distribuovány v těchto dnech.

Odběry
Ve středu byly v provozu dvě odběrové sanity, které doprovázely dva armádní týmy. Fungovalo nové odběrové místo v Klatovech a také již zaběhnutá místa v Domažlicích a Plzni. V součtu byl proveden rekordní počet odběrů, více než 350. V plném provozu jsou také laboratoře, které odebrané vzorky vyhodnocují.

Ochranné pomůcky
Během středy dorazila část dodávky ochranných prostředků, která je určená pro praktické lékaře pro dospělé, praktické lékaře pro děti a dorost a pro ambulantní specialisty. Další část této dodávky by měla dorazit ve čtvrtek. Distribuce bude probíhat v následujících dnech.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka