Na tuning party u Tesca rozdali policisté 89 pokut

Jedna z dalších tuning party proběhla v sobotu 25. března na parkovišti před nákupním centrem na Rokycanské a na její průběh dohlíželo několik desítek policistů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celá akce začala v sobotu okolo 18. hodiny a účastnilo se jí celkem asi 500 vozidel a 800 osob. Jelikož v minulosti na těchto akcích často docházelo k porušování zákona, byl nasazen dostatečný počet sil a prostředků. Vše tedy monitorovali dopravní policisté, speciální pořádková jednotka, policisté z obvodního oddělení a v záloze byla v případě potřeby připravena i zásahová jednotka. Hlídky se zaměřovaly především na bezpečnost a plynulost silničního provozu a na zajištění veřejného pořádku. Akce se neobešla bez protiprávního jednání a policisté udělili účastníkům celkem 89 pokut v celkové výši 77 200 korun. Nejčastějšími prohřešky byly nevyhovující technický stav vozidla (32 pokut) a překročení nejvyšší povolené rychlosti (16 pokut). Dalšími přestupky bylo například špatné parkování, nepředložení předepsaných dokladů či nesprávný způsob jízdy. Celkem 6 přestupků pak bylo oznámeno k projednání příslušenému úřadu. Sedmi řidičům byla omezena technická způsobilost vozidla, a tak musí do 30 dnů tyto závady odstranit a projít stanicí technické kontroly. Nejčastěji se v tomto případě jedná například o nesprávná či nehomologovaná světla, fólie na oknech nebo podsvícení podvozku vozidla.

Řidiči na podobných srazech často zkouší své řidičské dovednosti a mimo jiné tzv. driftují. Je to styl jízdy, při kterém se řidič snaží udržet vozidlo v řízeném přetáčivém smyku. Tuto techniku je dobré zvládat v případech, kdy se automobil dostane do smyku na mokré nebo sněhem pokryté vozovce. Do běžného silničního provozu však tento styl jízdy rozhodně nepatří a může být nebezpečný jak pro samotného řidiče, tak i pro jeho okolí. V minulosti na takové akci řidič tímto stylem jízdy způsobil dopravní nehodu a jinému zahořelo vozidlo od zahřátých pneumatik.

foto: pčr

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 29.03.2023 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka