Na výstavu k soutěži Stavba roku dojedete do Železné Rudy vlakem po zmodernizované trati

Modernizace železniční trati mezi městy Klatovy a Železná Ruda patří k dopravním stavbám úspěšným v aktuálním ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2016.

Jarní servisní akce AUTO CB

Získala nominaci poroty na hlavní titul a také Cenu Okresní hospodářské komory Plzeňsko. A právě do jednoho z cílových míst zmodernizované trati nyní míří putovní výstava k soutěži. Od 14. do 29. října 2017 budou v Návštěvnickém centru Šumavy – Environmentálním centru v Železné Rudě k vidění panely prezentující všech 27 staveb přihlášených do soutěže, včetně hodnocení odborné poroty.
 
Modernizace železniční trati mezi Klatovy a Železnou Rudou přinesla technické vylepšení provozu, zvýšila bezpečnost a přispěla k vyššímu pohodlí cestujících. Oprava jednotlivých nástupišť zvedla i estetickou úroveň v okolí trati. Odborná porota soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2016 ocenila zejména náročnost stavby spojenou s minimem přístupových cest a s nutností respektovat pravidla ochrany přírody v Chráněné krajinné oblasti Šumava.

„Železnice jako taková má pro rozvoj Šumavy a Železnorudska velký význam, navíc posiluje i po revoluci obnovenou přeshraniční spolupráci s Bavorskem. Modernizace trati a nástupišť je velmi zdařilá, zdobí náš region a potvrzuje význam železniční dopravy na Šumavě. Jsem rád, že se takto důležitou dopravní stavbu podařilo uskutečnit,“ říká starosta Železné Rudy Michal Šnebergr.

Přihlašovateli stavby do soutěže byly společnosti Subterra, a. s., AŽD Praha, s. r. o., a OHL ŽS, a. s.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka