Na zámku v Chudenicích lákají nejen děti kouzelní medvědi

Pokud nevíte kam vyrazit s dětmi na výlet, tak využijte výstavu, která byla otevřena 8. května na Starém czerninském zámku v Chudenicích na Klatovsku.

Cílená propagace v Plzni

Obdivovat tam můžete medvědy.
 
„Živí medvědi by sice byli pro náš zámek velkým lákadlem, ale protože nemáme žádný výběh ani příkop, musíme se spokojit jen s medvědy sloužícími jako hračky.  A to na výstavě 777 kouzelných medvědů. Tu jsme připravili se sběratelem Zdeňkem Zajíčkem,“ informuje kastelánka zámku Miroslava Žáková.
 
Návštěvníci v Chudenicích uvidí medvědy nejrůznějších velikostí, materiálů i tvarů. „Jsou tu medvědi od 5 cm do dvou metrů. Medvědy tu máme plyšové, keramické, plastové.. Nejstarší medvěd je z roku 1913,“ prozrazuje Žáková. 
 
Připraven na zámku bude i panel s historií této hračky.
 
 „Podle prvotních ohlasů můžeme říci, že výstava medvědů, která pro letošek vystřídala loňské panenky Jarmily Strakové, což byla výstava zapsaná v České knize rekordů,  rozdává už nyní radost malým i velkým návštěvníkům. Je určena opravdu všem. Vhodná je i pro školy, mateřské školky a lze ji spojit samozřejmě i  s prohlídkou našeho zámku,“ zve  kastelánka.
 
Dne 16. května čeká v Chudenicích na zámku na školy a školky, které tam zavítají během svého výletu i divadlo. Zájemcům však správa zámku doporučuje předem se objednat telefonicky. 
 
Výstava 777 kouzelných medvědů je v Chudenicích k vidění jen do 24. června.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka