V Klatovech uniklý čpavek ze Zimního stadionu vyhnal cvičně děti ze školy. Fotogalerie

Ve čtvrtek 16. června 2016 v době od 9:00 do 12:00 cvičily složky IZS v Klatovech na Zimním stadionu zásah při úniku čpavku z přívodního potrubí na plochu.

Cílená propagace v Plzni

Cvičení se zúčastnily všechny složky IZS a další dotčené organizace, za jednotlivé složky celkem 42 hasičů, 11 zdravotnických záchranářů, 5 záchranářů LZS Líně, 16 příslušníků PČR, 3 strážníci Městské policie Klatovy, 12 členů Krizového štábu města Klatovy, nemocnice Klatovy do cvičení zapojila 65 svých zaměstnanců a FN Plzeň zajistila 26 členný tým. Roli figurantů se chopili žáci ZŠ v Tolstého ulici.

Záchranářské týmy si především museli poradit se záchranou zraněných pracovníků a evakuací Základní školy, která je v sousedství stadionu. Pro účely cvičení zazněl se souhlasem města z rozhlasu signál Všeobecná výstraha. V okolí zimního stadionu bylo obyvatelstvo informováno před cvičením, aby se předešlo panice.

Dle scénáře pět zaměstnanců stadionu se při pokusu uzavřít přívod čpavku nadýchalo nebezpečné látky a upadlo do bezvědomí. Jejich zranění byla klasifikována jako velmi těžká. Další 4 osoby v prostoru Zimního stadionu byly postiženy 4 středně těžce a 11 osob utrpělo pouze lehká poranění. Vzhledem k tomu, že v těsné blízkosti Zimního stadionu se nachází Základní škola plná dětí, a hrozilo fiktivně nebezpečí, že toxický mrak se tímto směrem rozšíří, museli hasiči děti ze školy evakuovat na sportovní hřiště Pod hůrkou za asistence MP Klatovy a pod dohledem učitelů ZŠ.

Cílem cvičení je mimo jiné prověřit havarijní plán zimního stadionu Klatovy, procvičit taktické postupy jednotek PO a složek IZS při úniku většího množství kapalného čpavku do okolí, jejich spolupráci nejen mezi sebou, ale i s dalšími zúčastněnými organizacemi, místní ZŠ a Krizovým štábem města Klatovy.

 

Zúčastněné složky:

 

JPO - HZS Klatovy, CHL Třemošná, JSDH Klatovy, JSDH Klatovvy Luby

ZZS - ZZS Plzeňského kraje – výjezdové stanoviště Bory a Klatovy

LČR – VÚ Líně LZS

PČR - OOP Klatovy a Švihov, DI Klatovy

Městská policie Klatovy

Odbor krizového řízení Města Klatovy

Klatovská nemocnice, Fakultní nemocnice Plzeň



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 16.06.2016 11:49



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka