Nadace 700 let města Plzně přijímá žádosti o příspěvky i nominace na umělecké ceny

S přelomem roku přijímá Nadace 700 let města Plzně Žádosti o poskytnutí nadačního příspěvku v oblasti kultury, sportu nebo vydavatelských projektů na rok 2022.

Cílená propagace v Plzni

„Žádosti přijímáme již nyní, konečný termín je 26. ledna 2022,“ říká Alena Kozáková, ředitelka nadace a doplňuje: „Žádost je potřeba doručit do kanceláře nadace osobně na formuláři, který je ke stažení na webových stránkách nadace www.nadace700.cz, žádat mohou právnické osoby, ale i jednotlivci, pokud mají na danou aktivitu, na níž žádají živnostenské oprávnění. Doporučujeme si předem telefonicky dohodnout termín předání žádosti, telefonicky také samozřejmě poradíme, pokud by někdo nevěděl, jak žádost vyplnit.“

Každoročně v tomto čase je také možné nominovat mladé umělce na cenu v oblasti vážné hudby – Plzeňský Orfeus a Plzeňský Orfeus junior. „Nominovat mohou organizace, většinou tak činí škola, do 10. ledna 2022. I v tomto případě je potřeba vyplnit formulář a ten do daného termínu doručit do sídla nadace,“ říká Alena Kozáková.

     Od roku 2018 je nadace garantem veřejné sbírky pro sociálně nebo fyzicky handicapované děti v rámci projektu Díky dětem. Více o projektu najdou zájemci na webových stránkách www.dikydetem.cz. Pokud byste sami mohli být příjemcem nebo znáte někoho, kdo by finanční pomoc potřeboval, i zde je nutné podat žádost, kterou naleznete na zmíněných webových stránkách. „V roce 2021 jsme podpořili několik tělesně handicapovaných dětí, ale také např. návštěvy zdravotních klaunů v nemocnici nebo zakoupení terapeutických pomůcek pro klienty organizace ProCit, která je zaměřena na práci s dětmi s poruchou autistického spektra,“ říká Alena Kozáková.

     U všech žádostí se musí jednat o projekty, které probíhají na území Plzně.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka