Nadace Agel přispěla nemocné ženě z Plzeňska na nákup notebooku

Simona Doležalová z malé obce na Plzeňsku trpí spinální muskulární atrofií a je odkázána na nepřetržitou péči. Má také omezené možnosti komunikace a přístupu k informacím.

Jarní servisní akce AUTO CB

NADACE AGEL přispěla mladé ženě s vážným zdravotním postižením přes 20 tisíc korun na nákup nového notebooku, který jí zpříjemní i zjednoduší každodenní život. Díky daru od NADACE AGEL bude moci paní Simona navazovat spojení s okolním světem, komunikovat s blízkými i získávat informace online. 

Spinální muskulární atrofie (SMA) je vzácné genetické onemocnění ovlivňující nervový systém a pohybovou schopnost v důsledku ochabování svalstva. Simona Doležalová, stejně jako většina dospělých pacientů se SMA, je odkázána na nepřetržitou péči a invalidní vozík. Každodenní život jí ulehčují alespoň moderní technologie, které umožňují komunikaci s úřady, vzdělávání, ale i volnočasové vyžití. 

„Notebook využívám pro komunikaci s úřady, s okolím, ale i pro volné chvíle,“ popisuje Simona Doležalová s tím, že její původní notebook už bohužel přestal sloužit. Pomocnou ruku jí naštěstí podala NADACE AGEL, která uhradila plnou částku za nákup nového notebooku. 

„Je zcela jasné, že notebook je pro paní Simonu obrovskou pomocí a nezbytností nejen pro lepší soběstačnost, ale i psychickou pohodu. Proto jsme neváhali a rádi jí potřebné finance na nákup notebooku poskytli,“ říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.

NADACE AGEL je nezisková organizace, která se zaměřuje na podporu a pomoc lidem s hendikepem a potřebným organizacím v návaznosti na zdravotní a sociální sféru. Jejím posláním je zlepšovat kvalitu života a podporovat sociální integraci. NADACE AGEL sídlí v Praze a žadatelům z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 30.07.2023 17:06



2 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka