Nadační fond obdaroval ‚Nováčka‘

Více než 100 tisíc korun poskytl Domovu pro osoby se zdravotním postižením ‚Nováček‘ nadační fond Krmte hladové – FEED THE HUNGRY.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Jde o částku ve výši 115 444 korun, která je určena na nákup herních a sportovních prvků, jež mají sloužit klientům Domova pro osoby se zdravotním postižením ‚Nováček‘, jehož provoz zajišťuje Městský ústav sociálních služeb města Plzně. Ústav je tedy příjemcem tohoto daru,“ upřesnila náměstkyně primátora města Plzně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková. S přijetím daru souhlasila Rada města Plzně na svém zasedání v pondělí 15. února.

Městský ústav sociálních služeb města Plzně – už téměř tři desítky let poskytuje sociální služby. Hlavním posláním této městské příspěvkové organizace je péče o seniory a o osoby se zdravotním postižením, kteří potřebují pomoc druhé fyzické osoby. Poskytuje služby pobytové, ambulantní i terénní. Zajišťuje fungování pobytových zařízení pro dospělé Čtyřlístek, Petrklíč a Sněženka, i pobytových zařízení pro zdravotně postižené Nováček a Jitřenka. Dále zajišťuje pečovatelskou službu a domácí péči.

Domov pro osoby se zdravotním postižením ‚Nováček‘ – sídlí v Rabštejnské ulici v Plzni. Poskytuje sociální služby osobám s mentálním postižením ve věku 3 až 35 let. Podporuje naplňování jejich individuálních potřeb, osobních cílů a práv, rozvíjení osobnosti, seberealizace a soběstačnosti.

Nadační fond Krmte hladové – FEED THE HUNGRY – je křesťanská nezisková organizace s celosvětovou působností, jejíž česká pobočka má sídlo v Praze.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.02.2021 10:46



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka