Nádhera. Krajem táhnou jeřábi

A je to tady, jeřábi jsou na tahu a při troše štěstí můžete v těchto dnech zahlédnout a hlavně zaslechnout na obloze hejna těchto nádherných ptáků.

Cílená propagace v Plzni

V pátek 3. 11. 2023 zachytil na autokameru příznivec činnosti DES OP pan Jiří Lahoda z Domažlic hejno asi padesáti jeřábů popelavých letících u Chotěšova.

Přelet několika velkých hejn zachytila i paní z Třemošné, která plzeňskému zvířecímu záchranáři a ornitologovi Karlu Makoňovi telefonovala v pondělí 6. 11. 2023 krátce po poledni. „ Od rána nám tady nad zahradou létají velká hejna velkých ptáků, kteří se hlasitě ozývají.  Letí ale úplně opačným směrem než na jih. Není to , co by to mohlo být za druh?“ ptala se. Karel Makoň ji požádal o zaslání fotografie alespoň jednoho hejna, když v tom zaslechl jejich známé a hlasité troubení! "Jeřábi, to budou jeřábi, mi tam skočilo a hned jsem hledal na obloze jejich letovou formaci. Mám je! Nádhera! Jedno, druhé, třetí hejno a za ním další a další! Nádhera a budou jich minimálně tři stovky! Neuvěřitelný zážitek a krása! Poslední hejno Makoň i vyfotil.

"Takže dávejte pozor, poslouchejte, koukejte a vypadá to, že opět po letech bude letošní tah jeřábů výraznější než kdykoliv jindy," upozorňuje ornitolog.

foto: karel makoň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.11.2023 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka