Nadměrný náklad z Plzně míří do Lovosic, energetici zajištují průjezd pod vedením

Od firmy Doosan Power v Plzni vyjel v úterý 5. 5. ve 20 hodin nadměrný náklad o délce soupravy 45 m, šířce 5,3 metrů a výšce 5,75 metrů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Souprava urazí na své cestě do cíle více než 175 kilometrů. Nadměr vezoucí turbínu váží přes 243 tun a do Lovosic do přístavu by měl dorazit ve čtvrtek 7. 5. ve 3:30 ráno. Technici společnosti ČEZ Distribuce byli požádáni o uvolnění trasy, na některých místech je nutné zajistit průjezd pod vedením vysokého a nízkého napětí.

Nadměrný náklad v průběhu první noci ujel 76 kilometrů a svoji první etapu ukončil krátce před třetí hodinou ráno v obci Věrušičky, kde došlo k odstavení soupravy. Na druhou etapu cesty se opět vydá dnes 6.5. ve 20.00 hodin přes Podbořany, Sýrovice, Trnovany, dále přes obec Raná, Libčeves, Čížkovice a ve 3:30 ráno dne 7.5. by měla souprava dorazit do Lovosic do přístavu, kde svou 175 km cestu ukončí.

Na řadě míst je potřeba asistence energetiků, protože po trase transportu vedení nízkého napětí nadzvedávají. Omezení dodávky na nezbytně nutnou dobu určenou pro průjezd pocítili obyvatelé v obci Bochov, a dále v obci Pšov. Kromě techniků provádějící příslušnou asistenci se této noční přepravy účastní i dohledový tým, který má zároveň funkci podpory pohotovostního technika při možném vzniku jakékoliv problematické situace.

Po projetí nákladní soupravy uvádíme okamžitě vše uvádět do původního stavu. Celá tato operace vyžaduje mimořádné nasazení  pracovníků ČEZ. Snahou je, aby omezení dodávek elektřiny pro obyvatele v dotčených částech bylo co nejkratší.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.05.2020 14:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka