Nádraží získají cykloboxy a cyklostojany

Kraj činí další krok k zatraktivnění cyklistické dopravy.

Jarní servisní akce AUTO CB

V souvislosti s tím byly vyhlášeny dotační tituly na výstavbu cyklostezek v celkové výši 11,76 milionu v roce 2017, letos je alokována částka 16 milionů korun.  Na podporu cykloturistiky fungují v kraji cyklobus a nově také cyklovlak z Plzně do Bělé nad Radbuzou. Všechna nová výběrová řízení na operátora vlaků a autobusů počítají s prostorem pro kola či se speciálními úchyty na ně.

Zadání designové soutěže na návrh jednotných uzamykatelných modulově řešených cykloboxů a cyklostojanů, které budou umísťovány na vybraných železničních zastávkách v Plzeňském kraji je dalším krokem ke zlepšení komfortu cyklistů a rozšíření možností využití kola jako dopravního prostředku do práce nebo za zábavou.

V současné době ve vybavení železničních stanic a zastávek v Plzeňském kraji chybí zařízení umožňující bezpečné uložení jízdního kola. Tento stav ovšem neodpovídá současným trendům v dopravě a požadavkům cestujících. Záměrem Plzeňského kraje je umožnit bezpečné ukládání jízdních kol na železničních zastávkách tak, aby byli cestující měli možnost využívat dopravní spojení kolo+vlak.

Předběžné finanční nároky činí 357 300 Kč, z toho 157 300 Kč na designovou studii a 200 000 Kč na projektovou dokumentaci cykloboxů a cyklostojanů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 30.06.2018 14:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka