Nádvoří pivovaru nabídne třikrát farmářské trhy. Poprvé v sobotu

Farmářské pochoutky a lokální potraviny společně s nefiltrovaným ležákem Pilsner Urquell nabídnou v průběhu léta Plzeňské farmářské trhy netradičně na nádvoří Plzeňského Prazdroje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Návštěvníci pivovaru si budou moci poctivé a kvalitní jídlo s pivem vychutnat v sobotu 13. června, 22. srpna a 19. září. 

Nádvoří plzeňského pivovaru bude ve třech letních sobotách patřit osvědčeným prodejcům zeleniny, mléčných výrobků, masa, uzenin či křupavého pečiva. Na farmářských trzích, které se tu letos budou konat v premiéře, však nebudou chybět ani stánky s teplým občerstvením a nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell na čepu. Série gurmánských sobot začne už 13. června, a to od 8:00 do 13:00 hodin. 

„Pivovarské nádvoří je pro lokální trhy ideálním místem. Kde jinde by se přece měly konat než v doprovodu tradičního a poctivého piva, které se vaří jen z těch nejlepších ryze českých surovin,“ říká Tomáš Raboch, vedoucí oddělení rozvoje cestovního ruchu v Plzeňském Prazdroji. Už příští sobotu tak nádvoří zaplní až 40 rodinných a místních prodejců bylinek, koření, masa, ovoce a zeleniny, čokolády či třeba přírodní kosmetiky. „Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To je to, co oceňují návštěvníci nejvíce – vysokou kvalitu, dohledatelný původ a kontakt s pěstiteli či chovateli. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí,“ dodává Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů. 

Trhy doplní ještě workshopy kuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky, kteří na místě předvedou vaření z farmářských produktů. Jejich recepty budou poskládané z aktuálních surovin, které se budou v daný den na tržišti prodávat. Vaření si budou moci vyzkoušet pod jejich dohledem a v plně vybavených mobilních kuchyních i návštěvníci. 

První sobota - 13. června - bude patřit kuchařskému umění Martina Jiskry, který své dovednosti získal v českých hotelech Alcron a Forum, ale také v Rakousku, Japonsku, Anglii, v New Yorku či v coloradské restauraci Paul Bocuse – Papillion, která byla vyhlášená nejlepší restaurací ve státě Colorado pro rok 1997. Na vyžádání vařil také pro Yashim hsal hal Shamiin, člena královské rodiny v Kuvajtu. Nyní pracuje v restauraci Chagalls v Praze a od roku 2013 je manažerem Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka