Náměstí Republiky v Plzni čistily stroje

Za účasti odborných firem a zástupců MO Plzeň 3 a Správy veřejného statku města Plzně proběhlo v minulém týdnu strojní čištění povrchu náměstí Republiky v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Povrch náměstí je však specifický a není jednoduché jej vyčistit.

„Vzhledem k specifičnosti povrchu jsme pozvali několik odborných firem, které vlastní různé typy čisticí techniky. Bylo nutné vybrat stroje, které co nejméně poškodí dlažbu a nevysají spojovací materiál mezi ní“, informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu. „Z bezpečnostního hlediska je důležité, aby dlažba byla souměrná, souvislá a kostky se nehýbaly“, dodává.

Vyčištění plochy nakonec provedly dva stroje, jejichž činnost budila značnou pozornost kolemjdoucích. Akce, kterou obvod provádí nad rámec běžného úklidu, proběhla se zaměřením na úklid po květnových oslavách vzhledem k obrovskému počtu návštěvníků a také před akcemi, které budou v letních měsících na náměstí probíhat.

„Čištění povrchu náměstí Republiky je dlouhodobě naplánovaná akce, kterou budeme s ohledem na druh dlažby opakovat. Proto také neustále hledáme kvalitnější čistící technologie, které nám pomohou vylepšovat a zkvalitňovat úklid na ploše plzeňského náměstí“, doplnil David Procházka.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka