Naštěstí bez bouřek. Grand Prix v Plzni vyhrál Richard Kobr

Čtvrtý díl GIANT LIGY v Plzni se jel nakonec bez deště a v pohodových 20 °C. Předpověď na závod byla drsná, ale bouřky se Plzni nakonec vyhnuly. Závodníci a diváci tak měli dobré podmínky ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ.


Prvenství na pásce a již klasický handicapový start, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters. Ženy a juniorky opět na startu chyběly. Nejlépe si se začátkem závodu poradil zkušený borec Martin Boubal (CTW CYCLING), který nasbíral 10 bodů, a pak v průběhu ještě přidal čtyři bodíky. To mu stačilo na vítězství v kategorii.

Peloton tentokrát dojel ztrátu po 6 kilometrech, a od tohoto okamžiku začal boj o důležité body v každém kole. Dlouho se o vedení přetahovala čtveřice jezdců Joshua Edward Davis (Rafkarna Idea Cycling Team), Jaromír Kohout (AC SPARTA Praha), Petr Fiala (Inregray L27 Cycling Team) a Richard Kobr (ACS DEVELOPMENT). Na 26. km odskočila dvojice Boubal a Patrik Černý (EXPRES CZ – BMD TEAM KOLÍN) a vydrželi před pelotonem kroužit pět kol. To stačilo Černému, aby se dotáhl bodově na vedoucí jezdce. Týmy lídrů na celkové hodnocení museli tento únik zlikvidovat. Ke konci se podařilo odskočit dvojici sparťanů Kohout a Johánek, ale i tento únik neměl dlouhého trvání.

Závěrečný spurt nakonec vyhrál Richard Kobr a bodově se dotáhl na doposud vedoucího jezdce Petra Fialu. Ten se nakonec musel spokojit s druhým místem. 

Největší boj se strhnul o prémiové body a puntíkovaný dres měsíce května. Bageterie Boulevard prestige. Nejvíc bodů nasbíral Jaromír Kohout (AC SPARTA PRAHA) a je nejaktivnějším jezdcem měsíce května.

Richard Kobr v cíli: „Tak chtěl jsem jet hlavně na tým, nakonec v polovině závodu jsme to trochu přepracovali a je z toho vítězství.“

Další díl Giant Ligy 2024 pokračuje v úterý 4. června v Plzni, ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ od 17:30hod.

foto: tomáš tesař

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Auto CB - Nová Škoda Kodiaq

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR