Návratnou finanční výpomoc poskytovatelům sociálních služeb nabídne kraj

S ohledem na rozpočtové provizorium státu nabídne Plzeňský kraj poskytovatelům sociálních služeb, kteří žádali o dotaci z programu na podporu sociálních služeb dle zákona o sociálních službách pro rok 2022, návratnou finanční výpomoc.

Cílená propagace v Plzni

A to do doby, než bude státní rozpočet pro rok 2022 schválen a dotace na sociální služby budou v dostatečné výši schváleny a rozděleny. Na tuto výpomoc má Plzeňský kraj vyčleněnou rezervu z rezervního fondu ve výši 200 mil. Kč.

„Dokud nebude schválen státní rozpočet na rok 2022, nebude známa výše finančních prostředků určených na zajištění poskytování sociálních služeb. Rozhodli jsme se proto poskytovatelům sociálních služeb, kteří žádali o dotaci z programu na podporu sociálních služeb podle zákona, pomoci návratnou finanční výpomocí. V Rezervním fondu Plzeňského kraje máme z předchozích let pro podobné situace naspořené finanční prostředky,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast sociálních služeb Rudolf Špoták.

Vzhledem k tomu, že dotace na sociální služby nejsou zařazené mezi mandatorní výdaje a státní rozpočet pro rok 2022 se nachází v rozpočtovém provizoriu, budou finanční prostředky na poskytování sociálních služeb poskytnuty krajům až po schválení rozpočtu v příštím roce, nebo budou poskytnuty v nedostatečné výši. Plzeňský kraj se proto rozhodl vyhlásit „Program pro poskytování návratných finančních výpomocí na zajištění sociálních služeb v roce 2022“. Vyhlášení programu, na který Plzeňský kraj vyčlenil 200 mil. Kč z Rezervního fondu Plzeňského kraje, schválila krajská rada na svém mimořádném jednání. Určen je pro poskytovatele sociálních služeb, kteří podali žádost do programu „Podpora sociálních služeb dle § 101a zákona o sociálních službách, Plzeňský kraj“ pro rok 2022, jehož vyhlášení schválila Rada Plzeňského kraje v srpnu letošního roku. Lhůta pro podávání žádostí do programu bude 21. – 31. 1. 2022. Krajská rada a poté zastupitelstvo dotace na základě doporučení komise nejpozději do konce února 2022 schválí. Vrácení finanční výpomoci pak předpokládá Plzeňský kraj po připsání finančních prostředků z dotačního programu na podporu sociálních služeb dle zákona poskytovatelům sociálních služeb na účet, a to ve dvou splátkách.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.01.2022 14:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka