Názorová mapa dopravy umožňuje veřejnosti sdělit konkrétní podněty

V polovině ledna spustil Plzeňský kraj unikátní možnost pro veřejnost, jak sdělit své konkrétní podněty týkající se dopravy ke konkrétním místům v kraji.

Cílená propagace v Plzni

Na krajském webu je spuštěna aplikace Názorová mapa dopravy, kam lze vložit podnět k danému místu i s fotografií a komentářem. Názorová mapa bude otevřena do 15. března 2022, následně bude Plzeňský kraj podněty občanů vyhodnocovat.

V rámci zlepšení komunikace s občany i návštěvníky kraje a také s ohledem na přijaté koncepce rozvoje dopravy, cyklodopravy a obecně spokojenosti občanů i návštěvníků Plzeňského kraje byla vytvořena aplikace NÁZOROVÁ MAPA přímo na webových stránkách Plzeňského kraje. Ta umožní občanům i návštěvníkům Plzeňského kraje vkládat podněty ke zlepšení, upozorňovat na problematická místa v dopravě či naopak ocenit současná dopravní řešení, která mobilitu v kraji podporují. „Před časem jsme ve spolupráci s mobilními operátory dělali vyhodnocení dopravních dat a zjistili jsme, že lidé cestují na určitém místě vlastní dopravou, přidali jsme tam spoj a to se ukázalo jako dobré řešení pro tamější obyvatele. Proto jsme se rozhodli teď otevřít lidem možnost, aby nám dali najevo své potřeby v oblasti dopravy a mobility,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Vložení příspěvku do názorové mapy je umožněno prostřednictvím mobilního telefonu nebo počítače. Cílem projektu je zlepšit dopravní plánování s přihlédnutím k četnosti a obsahu zadaných podnětů od běžných uživatelů dopravy a dopravní infrastruktury v Plzeňském kraji. Po ukončení prvotního sběru podnětů, po  15. 3. 2022, budou zaznamenané připomínky vyhodnoceny ve spolupráci s příslušnými organizacemi Plzeňského kraje, a to podle jednotlivých oblastí dopravy. U opakujících se podnětů budou hledány možnosti k odstranění zaznamenaných problémů.

„Doprava zajímá řadu lidí a pro nás je velmi důležité, abychom znali jejich názor z terénu. Bez těchto připomínek nejsme schopni nějakým způsobem vychytat dopravní potřeby veřejnosti. Je to zásadní krok k nastavení dopravy, ať už v autobusové dopravě či jiné. Máme dobrou zkušenost například s nastavením taktové dopravy na linkových autobusech, což lidem přinese větší komfort v cestování. Nemusí hlídat jízdní řád, prostě vědí, že v určitý čas mohou jet. Na druhou stranu máme velkou možnost právě v autobusech se lidem přizpůsobit. Tam, kde cestuje více lidí, můžeme přidat linku a tam, kde počet cestujících klesá, můžeme ubrat. Proto doporučuji, využijte možnosti v aplikaci Názorová mapa nám svůj podnět sdělit,“ doplňuje Pavel Čížek.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka