Nechceme opustit nejvyšší patra tabulky, vyhlašuje David Limberský

Zimní příprava je minulostí, o slovo se hlásí jarní část Synot ligy. Do ní vstupují hráči Viktorie Plzeň jako vedoucí tým nejvyšší ligové soutěže a na stejné pozici by letošní ročník nejraději i zakončili.

Cílená propagace v Plzni

Obránce David Limberský se krátce ohlíží za uplynulým obdobím. „Příprava byla náročná, absolvovali jsme dvě zahraniční soustředění a myslím si, že to splnilo svůj účel. Věřím, že jsme nachystáni na jarní část sezóny,“ říká Limberský. „Těšíme se, jsme plni očekávání a určitě chceme dobře zvládnout start, abychom do jara vkročili úspěšně,“ dodává jeden z nejzkušenějších vitkoriánů. Se svými spoluhráči strávil nejen dvacet dní v zahraničí, ale i množství tréninků v domácích podmínkách. „Naše parta je čím dál tím lepší, společně zažíváme dobré i špatné chvíle. Není tu žádný rušivý element a myslím si, že jsme si všichni sedli jak fotbalově, tak i lidsky,“ potvrzuje Limberský, že společně strávený čas se nikomu z kabiny nezajídá.

Právě plzeňská osmička vstoupí do sezóny s kapitánskou páskou na ruce. „Nemyslím si, že by se pro mě něco měnilo. V kabině je nás hodně zkušených hráčů a Horviho pozice se rozmělní mezi nás pět nebo šest. My si vezmeme na starost, aby to na hřišti i v kabině fungovalo. Samozřejmě pokud bude v šatně Horvi, tak tam bude vládnout on. Je to náš jasný lídr,“ přemýšlí David Limberský, který má šanci dosáhnout s Viktorií už na třetí titul během pěti sezón. „Fotbal prožívám stále naplno. Pořád je před námi plno výzev, které chceme přijmout a budeme se snažit, abychom naplnili očekávání vedení i všech plzeňských fanoušků,“ věří jednatřicetiletý obránce Viktorie. „Největší motivací je touha udržet Plzeň tam, kde v posledních letech figuruje. Nechceme opouštět ty nejvyšší patra tabulky a to je motivace pro nás všechny,“ dodává Limberský.


Viktoria Plzeň v zimě posilovala jak v útoku, tak v obraně. Horké ligové zboží v podobě Aidina Mahmutoviče a Jana Baránka získal právě plzeňský klub. „Asi až zpětně můžeme hodnotit, jestli máme momentálně silnější tým než dřív. Kádr máme ale skvělý, na každé pozici máme dva výborné hráče a šíře mužstva je asi největší, co tu v Plzni byla,“ míní reprezentant, který ovšem v posledním přípravném utkání přišel o svého parťáka z obrany. Přetržený přední křížový vaz ukončil Radimu Řezníkovi sezónu už v polovině února. „Radim hrál na podzim výborně, měl vyrovnanou výkonnost a jak pro něj, tak pro nás je velká škoda, že teď dlouhou dobu nebude moci hrát. Ale to je zkrátka fotbalový život, někdy se to prostě stane a my mu přejeme brzké uzdravení a ať se co nejdřív vrátí mezi nás. Hráč jako on nám teď bude chybět,“ říká na konto zraněného spoluhráče.


Plzeňský tým přezimoval na prvním místě tabulky, na stejné pozici bude chtít dokončit i druhou polovinu sezóny. "Dávat si za cíl cokoliv jiného by bylo alibistické, ale bude to ohromně těžké. Na první příčku si brousí zuby jak Sparta, tak Jablonec a my uděláme maximum, abychom po třicátém kole skončili před nimi,“ říká Limberský, který nezužuje boj o titul pouze na dvojici Plzeň – Sparta. „Sice máme výhodu, že jsme s Jabloncem hráli na podzim a oba zápasy zvládli, ale jejich tým skvěle posílil a na jaře určitě bude hodně vítězit. Baumit bych neodepisoval, je to kandidát na titul,“ uzavírá David Limberský.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka