Nedaří se ani v lize. Viktorka vysoko padla v Liberci

Viktoria Plzeň se po středečním vyřazení z předkola Ligy mistrů chtěla rychle oklepat a do reprezentační pauzy vybojovat druhé ligové vítězství.

Cílená propagace v Plzni

 To se jí však nepovedlo zejména kvůli liberecké smršti v první patnáctiminutovce. Západočeši si ze severu Čech odváží prohru 1:4.

Viktoria neprohrála pod Nisou už téměř 13 let a od úvodu zápasu bylo vidět, že domácí chtějí tuto negativní bilanci zlomit. Severočeši se dostali do vedení už ve 4. minutě. Jakub Pešek obral ve středu pole kapitána červenomodrých Jakuba Brabce, míč okamžitě poslal na Jhona Mosqueru a ten přehodil vybíhajícího Aleše Hrušku.

Západočeši se ještě nestihli oklepat z prvního inkasovaného gólu a už lovili míč z brány podruhé. Júsuf Hilál napřáhl za vápnem z otočky a trefil se přesně k pravé tyči. Drtivý start hráčů z pod Ještědu zkompletoval ve 14. minutě Jakub Hromada, jenž po precizní průnikové přihrávce Michala Berana rozradostnil domácí fanoušky potřetí.

Plzeňané stihli do poločasu stáhnout ztrátu alespoň o jednu trefu. Hrdina prvního momentu utkání Jhon Mosquera zasáhl rukou do obličeje Lukáše Kalvacha a po zásahu videa se pískala penaltu. Tu si vzal na svá bedra Aleš Čermák a odčinil svoji neproměněnou ze zápasu proti Opavě. Do kabin se tak šlo za stavu 3:1 pro Liberec.

Domácím fotbalistům se však zkraje druhé půle podařilo znovu odkočit na rozdíl tří gólů. Po zaváhání ve vápně se nejlépe zorientoval Mosquera a přidal svou druhou branku v zápase. Kolumbijský záložník měl velmi blízko k hattricku o pár minut později, ale přízemní centr Berana netrefil mezi tři tyče.

Alespoň upravit skóre mohli Kopic a Kovařík, ale nevyzráli na gólmana Nguyena. Viktoriáni tak odjíždějí z Liberce s vysokou prohrou 1:4.

sestavy

FC Slovan Liberec

Nguyen – Koscelník, Tijani, Kačaraba, Mikula – Hromada, Beran (77. Chaluš), Mara – Pešek (82. Fukala), Júsuf (46. Rabušic), Mosquera (67. Matoušek)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel (65. Řezník), Hejda, Brabec, Kovařík – Bucha, Kalvach, Čermák (65. Hořava) – Kopic, Mihálik (46. Káčer), Ba Loua (35. Beauguel)

statistiky

Branky: 4. Mosquera, 11. Júsuf, 14. Hromada, 55. Mosquera – 34. Čermák (pen.), ŽK: Mosquera, Matoušek, Rabušic – Čermák, Mihálik, Havel, Hořava, Hejda, Bucha, Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Flimmel

Diváci: 2488

fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka