Ten bývá v hospodách dostupný pouze v říjnu u příležitosti výročí uvaření první várky plzeňského piva. Celoročně je tak na čepu jen na dvou místech – v plzeňské pivnici Na Parkánu, která sídlí v budově plzeňského Pivovarského muzea, a nyní nově právě v Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji.
„Pivo Pilsner Urquell vaříme už téměř 182 let a pořád podle stejné receptury. Naprosto stejné pivo v té nejvyšší kvalitě pak dodáváme do hospod i obchodů po celém světě. Ale nefiltrované plzeňské pivo je k ochutnání jen velmi zřídka. Přičemž se vaří stejně jako běžně prodávané pivo, jen neprojde v závěru výrobního procesu filtrací a pasterizací. Zůstane v něm malé množství pivovarských kvasnic, takže má plnější chuť,“ vysvětluje Václav Berka, emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje.