Nehoda u Pocinovic: Opilý řidič způsobil dvě zranění

Řidič nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost a narazil do vozidla před sebou. V něm byly zraněny dvě osoby. Viník byl pod vlivem alkoholu.

Jarní servisní akce AUTO CB

V neděli 28. ledna 2018 v 08:00 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici II. třídy č. 190 v obci Pocinovice.

Devětatřicetiletý řidič osobního automobilu Nissan Primera jel s osobním automobilem ve směru od obce Hluboká do obce Pocinovice. Nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vozidlem tovární značky Audi A6, které jelo před ním a jehož řidič před obcí Pocinovice zpomalil. Zezadu do vozidla Audi narazil, přičemž to bylo odraženo vlevo mimo vozovku, kde narazilo postupně do dvou stromů a zůstalo převrácené na střeše. Vozidlo Nissan bylo odraženo vpravo mimo komunikaci, kde narazilo do oplocení domu a zůstalo převrácené na pravé straně.

Škoda na vozidle Nissan byla vyčíslena na 80 tisíc korun, na vozidle Audi vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun a na oplocení domu 20 tisíc korun.  Dopravní nehoda se neobešla bez zranění osob. Šestadvacetiletý řidič vozidla Audi utrpěl zranění, se kterým byl převezen pozemní cestou do nemocnice v Plzni, jeho dvaadvacetiletá spolujedoucí musela být transportována letecky. Požití alkoholických nápojů bylo u řidiče Audi vyloučeno dechovou zkouškou.

U řidiče vozidla Nissan však dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek, a to 1,67 promile alkoholu v krvi. Při opakovaných zkouškách bylo naměřeno 1,59 a 1,51 promile alkoholu v krvi. Po výzvě se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v lékařském zařízení. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

foto: hzs pk

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.01.2018 10:31



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka