Nejdek bude hostit krasobruslařské závody nejvyšší úrovně v ČR

Nejdecký zimní stadion bude ve dnech 23. a 24. října bude poprvé hostit krasobruslařské závody. Na Velkou cenu města Nejdek, která proběhne v rámci Českého poháru, se sjedou závodníci z celé republiky na nejvyšší úrovni.

Cílená propagace v Plzni

„Jsme moc rádi, že jsme po podání přihlášky na pořadatelství závodu od Českého krasobruslařského svazu závod dostali. Je to pro nás velká čest a pro Karlovarský kraj velká událost,“ řekl předseda klubu KK Nejdek pan Vítězslav Homolka.

Závodit se bude v sedmi kategoriích a domácí klub bude mít hojné zastoupení. Představí se závodnice Viola Lochovská a Polina Vasilková v kategorii nejmladších žaček, Miron a Gordey Iefremenko v kategorii nejmladších žáků a v kategorii žaček pak sestry Adéla a Anna Reichovy. Všichni zmínění se připravuji pod vedením trenérek Moniky Škorničkové a Elen Liashenko. „Těším se na závod po tak dlouhé době. A věřím, že je to tak i u závodníků. Závody jsou kořením každého tréninku, ukazují, jestli jdeme správným směrem,“ řekla trenérka Monika Škorničková.

Pod vedením trenérek se připravují také závodnice z Mariánských Lázní, které se Velké ceny rovněž zúčastní. V kategorii juniorek Thea Reichmacherová a Tereza Drmotová, v kategorii žaček pak Zuzka Rodová a Kačka Becková. „Jsem tady jen krátkou dobu a s místním prostředím se sžívám. V kraji se mi libí a chci pracovat v týmu, který se tady tvoří. V zahraničí je to normální věc. Podmínky na místním zimním stadionu máme více než kvalitní,“ zhodnotila trenérka Liashenko, která v týmu paní Škorničkové působí již více než půl roku.

Za podporu organizátoři děkují městu Nejdek, projektu Škorničková Sport,  Českému rozhlasu Karlovy Vary a firmám Strojservis Homolka, Jobi Energo Invest a ZPA-RP a na závody 23. a 24. října srdečně zvou veřejnost.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka