Nejúspěšnějším sportovcem gymnázia je atletka Kateřina Skypalová

Nejúspěšnějším sportovcem Sportovního gymnázia pro rok 2016 byla v úterý 20. prosince 2016 vyhlášena atletka Kateřina Skypalová – úspěšná mistryně Evropy v hodu kladivem.

Cílená propagace v Plzni

Vyhlášení se uskutečnilo ve společenském sále školy na Vejprnické 56 v Plzni.

Atletka Kateřina Skypalová si pozici zasloužila ziskem dorosteneckého titulu mistryně Evropy v hodu kladivem. Tento titul získala v gruzínském Tbilisi. Kromě toho se zúčastnila MS juniorů v Polsku a zvítězila na mezistátním utkání pěti států do 17 let. Kateřina rovněž získala na MS ČR žen v kategorii do 23 let druhém místo v hodu kladivem a je dorosteneckou mistryní ČR v této disciplíně.

Stříbrnou pozici si svými úspěchy zasloužil lyžař, běžec, orientační běžec orientační cyklista Jan Hašek. Je dvojnásobným mládežnickým mistrem Evropy v orientační jízdě na horském kole, další tituly získal v lyžařském orientačním běhu a je mistrem ČR ve sprintu v klasickém běžeckém lyžování.

Na celkové třetí příčce se umístila dvojčata Saša a Sandra Halounovy (lední hokejistky), které s reprezentací ČR letos v zimě v norském Lillehammeru na mládežnické olympiádě získaly stříbrné medaile.

Slavnostního vyhlášení se kromě ředitelky Sportovního gymnázia v Plzni Mileny Majerové zúčastnila také náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová, předseda výboru pro sport a zároveň předseda školské rady Sportovního gymnázia Jiří Struček nebo také zástupce Západočeské univerzity docentka Jana Miňhová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka