Německá pondělní stávka ovlivní i cestování vlakem v kraji

V pondělí 27. března 2023 od 00:00 do 24:00 hod. se v Německu uskuteční stávka na železnici, na které se budou podílet mj. i zaměstnanci řízení provozu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Z tohoto důvodu bude na německé železnici zcela zastaven provoz všech dálkových i regionálních vlaků.

V tuto chvíli České dráhy připravují detailní provozní opatření, nicméně očekávají, že provoz bude zajištěn následovně:

Mezistátní dálková doprava

·        Mezistátní dálkové vlaky linky Ex5 Berliner, které ve provozují České dráhy v kooperaci s Deutsche Bahn, budou v provozu pouze ve vnitrostátním úseku Praha hl.n. – Děčín hl.n. a zpět. U těchto vlaků nemusí být dodrženo plánované řazení.

·        Vlaky linky Ex6 Západní expres Praha hl.n. – Plzeň – Domažlice – Schwandorf – München Hbf budou zajištěny pouze v úseku Praha – Domažlice a zpět, u některých vlaků bude nutné přestoupit v Plzni do náhradní soupravy.

·        Přímé vozy do a z Německa, které jedou na nočních vlacích EN 458 / 459 Canopus (Praha hl.n. – Dresden Hbf – Leipzig Hbf – Frankurt/Main Hbf – Basel SBB – Zürich HB a zpět) nepojedou v noci 26. / 27. 3. a 27. / 28. 3. 2023. Přímé vozy na spojích NJ 456 / 457 Graz Hbf – Břeclav – Bohumín – Berlin a zpět a Budapešť – Břeclav – Bohumín – Berlin a zpět pojedou jen do / ze stanice Rzepin, dále ve směru do / z Německa bude zajištěna náhradní autobusové doprava.

Mezistátní regionální doprava

·        Linka Hof – Aš – Cheb – Marktredwitz bude zajištěna pouze v úseku Cheb – Aš, v úsecích Cheb – Pomezí nad Ohří – Schirnding – Marktredwitz a Aš – Hof Hbf budou tyto vlaky odřeknuty.

·        Vlaky linky Cheb – Vojtanov – Bad Brambach – Zwickau pojedou jen v úseku Cheb – Vojtanov.

·        Vlaky linky Karlovy Vary – Potůčky – Johanngeorgenstadt pojedou jen v úseku Karlovy Vary – Potůčky a zpět.

·        Linka U28 Děčín – Dolní Žleb – Bad Schandau – Sebnitz – Dolní Poustevna – Rumburk bude rozdělena na dvě části, vlaky pojedou jen ve vnitrostátních úsecích Děčín hl.n. – Dolní Žleb a zpět a Dolní Poustevna – Rumburk a zpět.

·        Spěšné vlaky Cheb – Nürnberg Hbf a zpět budou bez náhrady zrušeny.

Vzhledem k tomu, že stávka ovlivní i řadu autobusových dopravců v Německu, nebude dále ve směru do, resp. z Německa zajištěna náhradní autobusová doprava.

Vracení jízdenek do Německa

Nad rámec Tarifních a přepravních podmínek v mezinárodní přepravě (TPPM) mohou cestující vrátit jízdenky vydané Českými drahami pro datum jízdy 27. 3. 2023 do / z Německa, v rámci Německa i tranzitem přes Německo beze srážky.

Cestující, kteří se rozhodnou své jízdenky do / z Německa nevracet, je mohou využít již od 23. března do 4. dubna 2023. Platí to pro všechny druhy jízdních dokladů, jízdenky vázané na konkrétní spoj je možné použít v kterémkoliv vlaku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka