Nemocnice Svatá Anna pokřtila kalendář se svými pacienty

Stáří není handicap, neobracejme se k němu zády. To je poselství nového kalendáře Nemocnice následné péče Svatá Anna, který měl křest přímo v Plané.

Jarní servisní akce AUTO CB

Černobílý nástěnný kalendář vydala nemocnice i proto, aby se jí podařilo vybrat sto tisíc na nový rehabilitační přístroj.

Nemocnice Svatá Anna se stará o pacienty, kterým nemoc či zranění způsobily snížení pohyblivosti nebo doléčují zdravotní potíže, a potřebují odbornou ošetřovatelskou a rehabilitační péči. Část pacientů tvoří i starší lidé. Bohužel ale veřejný zájem o seniory není tak vysoký jako o děti nebo pacienty v produktivním věku. Nemocnici se proto komplikovaněji shánějí partneři, kteří by podpořili péči o tuto skupinu pacientů.

 „Hledali jsme proto způsob, jak prezentovat nemocnici a zejména péči o tyto starší pacienty trochu jiným atraktivnějším způsobem. A tehdy nás shodou okolností navštívila mladá fotografka Dada Smith a přišel nápad nafotit tyto naše pacienty v prostředí nemocnice a tím přiblížit jejich pobyt u nás,“ vysvětluje ředitelka nemocnice Dagmar Špédlová.

Vznikl tak unikátní kalendář s fotografiemi klientů, v jejichž tvářích jsou zapsány životní příběhy, radosti i strasti. „Pacienty-modely jsme nijak zvlášť nearanžovaly. Zachytila jsem je při obvyklých denních situacích. Prostě jsem si s nimi jen povídala, třeba o počasí, a přitom je i fotila. Takže snímky jsou stoprocentně autentické,“ říká ke vzniku snímků fotografka Dada Smith.

Velkoformátový nástěnný kalendář s černobílými snímky bude nemocnice poskytovat partnerům a přátelům, kteří jakkoli podpoří chod a péči v nemocnici nebo se zapojí do sbírky na pořízení rehabilitačního zařízení LEVITAS, které nemocnice plánuje letos pořídit. „Slouží ke snadnější rehabilitaci pacientů, kteří jsou pohybově hendikepovaní. Usnadní jim cvičení a personálu manipulaci s nimi. Tento přístroj přitom stojí přes sto tisíc korun. Věřím, že i s pomocí kalendáře se nám podaří prostředky brzy získat,“ vysvětluje náměstkyně pro ošetřovatelskou péči nemocnice a jedna z iniciátorek vzniku kalendáře Miroslava Kordíková.

Křest kalendáře a vernisáž fotografií se uskutečnily 20. září v Plané v prostorách společenského domu KINONEKINO za přítomnosti patrona akce Michala Jančaříka, předsedy představenstva Nemocnic Plzeňského kraje, a.s. Marka Kýhose a dalších významných hostů včetně příbuzných pacientů, jejichž fotky se v kalendáři objevily.


Nemocnice následné péče Svatá Anna

Nemocnice Svatá Anna v Plané doléčuje zdravotní potíže ze všech oborů medicíny zejména léčebnou tělesnou výchovou. Zároveň poskytuje individuální ošetřovatelskou péči a sociální služby. Nemocnice má 100 lůžek. Rehabilitační část tvoří pět tělocvičen, vodoléčba, elektroléčba, rehabilitační chodník či schody a další pracoviště a metody. Po předloňské modernizaci zvýšila nemocnice počet ošetřovacích dnů na více než 33 tisíc.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka