Neotřelá interaktivní výstava v OC Rokycanská přenese děti do doby kamenné

Mamuti, veleještěři a pralidé doby kamenné se usadili v plzeňském obchodním a zábavním centru Rokycanská. Od pátku 12. listopadu do neděle 21. listopadu zde probíhá vyhledávaná putovní výstava s názvem Doba kamenná.

Jarní servisní akce AUTO CB

Malí návštěvníci a návštěvnice se mohou vypravit zpět časem do doby, kdy svět patřil velkým mamutům, vznikaly jeskynní malby a prapředci hojně využívali kámen na výrobu nástrojů a zbraní. Vstupné je zdarma.

Interaktivní a edukativní výstava Doba kamenná bude příchozím přístupná denně. Komentované prohlídky trvající cirka 40–50 minut budou začínat vždy v celou hodinu, a to ve všední dny v době 9.00–18.00, o víkendech 10.00–17.00.

Výstava byla k vidění například v Praze, Ostravě nebo Hradci Králové a všude slavila velký úspěch. Na rozdíl od mnohých muzeí a galerií si vystavené exponáty mohou příchozí osahat, potěžkat, vyzkoušet. Což vedle poutavého výkladu interaktivní výstavě přidává na atraktivitě. Věříme, že expozicí nadchneme také plzeňské děti,“ shrnuje Milan Panuška, ředitel centra ze společnosti CBRE, která centrum spravuje.

Veškeré informace týkající se výstavy a rezervace prohlídek najdete na www.oc-rokycanska.cz nebo na Facebooku centra
.

Expozice s názvem Doba kamenná bude probíhat od 12. listopadu po dobu deseti dnů do neděle 21. listopadu. Školním skupinám, zájmovým organizacím i veřejnosti bude v plzeňském obchodním a zábavním centru Rokycanská k dispozici několik interaktivních stanovišť, která malým návštěvníkům a návštěvnicím atraktivní formou přiblíží život, obživu a vývoj v období pravěku, ve kterém byl široce využívaný právě kámen.

Dopolední program je ve všední dny vyhrazen zejména mateřským a základním školám. Odpoledne pak bude prostor věnovaný rodinným výpravám či zájmovým skupinám. Vždy je nutné si termín předem zarezervovat. Prohlídky budou probíhat formou komentované exkurze v omezeném počtu účastníků. Prohlídka trvá 40–50 minut a o děti se postará personál výstavy.

Komentované exkurze budou začínat vždy v celou hodinu, a to ve všední dny mezi 9.00 a 18.00 a o víkendu v čase od 10.00 do 17.00. Každý účastník a účastnice si vedle spousty nových poznatků například o jeskynních malbách, zakládání ohně nebo lovení zvěře může odnést fotku z některého z pravěkých fotokoutků.

Rezervaci termínu prohlídky je nutné provést online předem prostřednictvím formuláře na www.oc-rokycanska.cz. Výstava bude ke zhlédnutí do neděle 21. listopadu. Vstupné se neplatí.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka