Neziskové organizace mohou hlásit projekty do programu Prazdroj lidem

Až do 4. listopadu mohou neziskové organizace podávat přihlášky do grantového programu Prazdroj lidem. V jubilejním dvacátém ročníku programu nabízí Plzeňský Prazdroj možnost získat až 300 tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

A to na zajímavé projekty, které zlepší kvalitu života lidí v Plzni a okolí, pomohou k ochraně životního prostředí nebo přispějí k rozvoji veřejného prostoru ve městě.

Program Prazdroj lidem je již tradiční aktivitou pivovaru na podporu města, ve kterém podniká a kde chce být dobrým sousedem, o čemž svědčí, že se letos rozdělují granty již podvacáté. V uplynulých letech pivovar podpořil prospěšné projekty částkou zhruba 100 milionů korun. Mezi úspěšné realizované aktivity z minulých ročníků patří například rekonstrukce katedrály sv. Bartoloměje, rozvoj městských cyklotras nebo prohlídky proslulých interiérů architekta Adolfa Loose.

„Z akcí na ochranu životního prostředí pak můžeme jmenovat například projekt Živá krajina Plzeňsko, který má napomoci lepšímu zadržování vody v povodí Čemínského potoka a ke snížení dopadů přívalových povodní i sucha,“ říká Petr Kofroň, manažer plzeňského závodu Prazdroje.

Mezi opakovaně podpořené aktivity patří vedle rekonstrukce katedrály také například vznik centra cyklistiky Bikeheart poblíž samotného Prazdroje. „Potřebovali jsme místo, kde se budou cyklisté scházet, kde bude prostor pro další vyžití a utužování vztahů. A to jak mezi cyklisty, tak i mezi cyklisty a jinými zájmovými skupinami,“ říká Vendula Mirošovská z tohoto centra cyklistiky, jehož klubovna sídlí přímo na křižovatce cyklistických cest ve Štruncových sadech. Pivovar podporou centra zároveň pomohl zachránit chátrající historickou budovu v samotném centru města.

Pro Prazdroj je velmi důležité, aby jeho aktivity měly pozitivní dopad na město a jeho okolí. Takto přistupuje ke všem svým činnostem. Tedy nejen k investičním akcím v rámci svého podnikání, ale i tam, kde jako donátor podporuje prospěšné projekty.

Neziskové organizace jako spolky, obecně prospěšné společnosti, církevní právnické osoby, ústavy či příspěvkové organizace mohou žádat o podporu z 20. ročníku grantového programu na stránkách www.nap.grantys.cz. Žádosti vyhodnotí odborná porota a výsledky zveřejní nejpozději 1. prosince letošního roku. Projekt, který obdrží grant, musí být realizován v průběhu roku 2023.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka