Nominace na Cenu hejtmanky za záchranu života jsou spuštěny

Každoročně vyhlašuje Plzeňský kraj Cenu hejtmanky za záchranu života, kam mohou obyvatelé kraje nominovat ty, kteří jakýmkoli způsobem pomohli při záchraně života člověka.

Cílená propagace v Plzni

Nominace lze zasílat poštou i emailem na krajský úřad do 28. února 2022. Ocenění pak převezmou z rukou hejtmanky Ilony Mauritzové speciální pamětní medaili, pamětní list a šek na 10 000 Kč.

„Život dokáže napsat velmi překvapivé příběhy. My sami jsme někdy jejich hrdiny, aniž bychom si to uvědomili nebo přáli. V jednom okamžiku se na stejném místě sejde člověk, který bojuje o život, s někým, kdo bez váhání zasáhne a v tom zásadním okamžiku boje mu podá pomocnou ruku. Takoví lidé si zaslouží naše velké poděkování a jsem velmi ráda, že mohu některé z nich poznat osobně,“ říká hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

Jak postupovat při nominaci
Nominace na Cenu hejtmanky Plzeňského kraje za záchranu života 2021 lze zasílat poštou na vyplněném kuponu na adresu krajského úřadu, Škroupova 18, Plzeň 306 13, označeno Plzeňsky kraj – Cena hejtmana. Druhou možností je zaslání návrhu na ocenění emailem na adresu cenahejtmana@plzensky-kraj.cz.
Navrhnout kohokoli z řad veřejnosti lze do 28. února 2022. V nominaci je kromě popisu výjimečného činu třeba uvést kontakt – jméno, příjmení, adresu, telefon, popř. email na nominovaného i na navrhujícího.
Z došlých nominací budou vybráni ti, kteří na území Plzeňského kraje neváhali poskytnout první pomoc, přivolat sanitku, a tím přispěli k záchraně lidského života, a to v roce 2021.

Cenu hejtmanky Plzeňského kraje za záchranu života 2021 předá hejtmanka Ilona Mauritzová, jakmile to dovolí epidemická situace.

Ocenění za záchranu života 2020
Cenu hejtmanky Plzeňského kraje za záchranu života za rok 2020 obdrželo celkem 6 osob. Z rukou hejtmanky převzaly pamětní medaili speciálně vyrobenou pro tuto příležitost. Dále pak pamětní list a šek na 10 000 Kč.

manželé Bouzkovi
Ocenění vytáhli topící se ženu z Boleveckého rybníka, začali s resuscitací a zavolali záchranku. Manžel zachráněné ženy po zachráncích dlouho pátral, pomohl mu je najít až starosta ÚMO3 Plzeň David Procházka.

Jan Zita
Oceněný poskytl masáž srdce při náhlém srdečním kolapsu souseda a s manželkou zavolal první pomoc.
Pavel Sirový
Oceněný poskytl masáž srdce a zavolal záchranku sousedovi, u něhož byl na návštěvě, a který zkolaboval.

Petra Fairová, Jiří Šelmát
Ocenění, kteří byli svědky nehody, poskytli první pomoc řidiči, který měl srdeční kolaps a narazil do domu. Řidiče vyprostili z auta, poskytli mu masáž srdce, umělé dýchání a zavolali záchranku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka