Nominovat zachránce života na cenu hejtmanky můžete už jen do neděle

Už jen poslední dny mohou zasílat obyvatelé Plzeňského kraje nominace na Cenu hejtmanky za záchranu života za rok 2020. Zasílání nominací končí 14. února.

Cílená propagace v Plzni

„V oceňování lidí, kteří neváhali a přispěli k záchraně lidského života, budu i ve svém volebním období samozřejmě pokračovat. I když se záchrana života nedá nijak vyčíslit, už teď se těším, až se s nimi osobně setkám a budu jim mít čest předat medaili a šek na deset tisíc korun,“ uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová.

Nominace na Cenu hejtmanky Plzeňského kraje 2020 za záchranu života lze zasílat na vyplněném kuponu otištěném v lednovém čísle měsíčníku Plzeňský kraj nebo staženém z webu Plzeňského kraje www.plzensky-kraj.cz na adresu
Plzeňský kraj
Cena hejtmanky
Škroupova 18
306 13 Plzeň
nebo emailem na cenahejtmana@plzensky-kraj.cz
až do 14. února 2021. V nominaci je kromě popisu výjimečného činu třeba uvést kontakt – jméno, příjmení, adresu, telefon, popř. email na nominovaného i na navrhujícího.
Z došlých nominací budou vybráni ti, kteří na území Plzeňského kraje neváhali poskytnout první pomoc a přivolat záchranku a tím přispěli k záchraně lidského života.
Cenu hejtmana Plzeňského kraje 2020 předá hejtmanka Ilona Mauritzová na krajském úřadu, až to dovolí současná epidemiologická situace.

Na základě došlých nominací, které posílali obyvatelé Plzeňského kraje za rok 2019, převzali bronzovou pamětní medaili a šek v hodnotě 10 tisíc korun Dagmar Gajdošová, Štěpánka Krejčová, Jiří Vacek a Václav Daňhel.
Dagmar Gajdošová
Při fotbalovém utkání v Maršových Chodech poskytla první pomoc Karlu Pácalovi, který na hřišti náhle zkolaboval následkem zástavy srdce. Do příjezdu záchranky a vrtulníku, které přivolali spoluhráči, mu prováděla masáž srdce a resuscitaci.

Štěpánka Krejčová a Jiří Vacek
Při setkání zaměstnanců úřadů v rámci DSO Mikroregion Borsko zkolaboval starosta obce Rozvadov. Nominovaní do příjezdu záchranky a příletu vrtulníku zahájili masáž srdce.

Václav Daňhel
Při odborném výcviku ztratila žákyně 3. ročníku oboru vzdělání mechanik-opravář motorových vozidel náhle vědomí a upadla. Při pádu zapadl dívce jazyk. Nominovaný, který je učitelem odborného výcviku, před dopadem na zem stihl dívku zachytit a zapadlý jazyk vyjmul.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka