Nominujte dobrovolníky na cenu Křesadlo

Dobrovolnická Regionální Agentura DoRA i v letošním roce pořádá již. XV. ročník oceňování dobrovolnické činnosti v Plzeňském kraji Křesadlo 2020.

Cílená propagace v Plzni

Veřejnost může nominovat svého dobrovolníka do 30. září 2020.

Cena Křesadlo má podtitul “cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci”. Návrh na ocenění může poslat kterákoliv fyzická nebo právnická osoba (občas, obec, organizace). Podstatné je, aby navrhovaný dobrovolník působil v Plzeňském kraji. Součástí návrhu je popis činnosti dobrovolníka a zdůvodnění toho, proč by měl být oceněn.

“Navržen může být každý, kdo dobrovolně působí nebo působil v jakékoliv oblasti činnosti, kde pomáhá  lidem či širšímu okolí. Může se jednat o činnost vykonávanou v některé organizaci nebo činnost nezávislá a neorganizovaná. Důležité je, aby byla dlouhodobá a prospěšná širšímu okolí, obci, veřejnosti, potřebným” uvádí Mgr. Romana Štěpáníková, předsedkyně Dobrovolnické Regionální Agentury DoRA.

Nominační list je k dispozici online nebo ke stažení na stránkách www.doraplzen.cz. Celý proces oceňování dobrovolníků v Plzeňském kraji bude zakončen slavnostním předáním cen dne 5.11.2020 v prostorách DEPO2015 v Plzni. Akci udělil záštitu hejtman Plzeňského kraje Ing. Josef Bernard a starostka Městského obvodu Plzeň 1 Ing. Helena Řežábová.

Cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit dobrovolníky Plzeňského kraje, zviditelnit dobrovolnictví a neziskový sektor, vzbudit v lidech zájem o dobrovolnickou činnost a respekt k těm, kteří ji vykonávají.

Křesadlo 2020 organizuje jako v předešlých letech Dobrovolnická Regionální Agentura DoRA, které je neziskovou organizací zabývající se náborem, školením a koordinováním dobrovolníků, kteří svou činnost mohou vykonávat v sociální, kulturní, zdravotnické, sportovní či jiné oblasti veřejného života, a to v rámci celého Plzeňského kraje.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka