Nová dominanta zoo: altán plovoucích ryb

V severovýchodní části plzeňské zoo se na hranici s lochotínským amfiteátrem nově vypíná krásná budova s tradičními čínskými prvky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vznikla za 6 měsíců od jara 2020 na půdorysu altánku z doby Kodetů (první třetina 20. století). Celá akce stála 12 mil Kč a přináší mj. bezbariérový přístup do hodní části zoo pro návštěvníky se specifickými pohybovými potřebami i pro maminky s kočárky. V budově naleznou expozici unikátních ještěrů krokodýlovců čínských, kteří jsou v plzeňské zoo k vidění poprvé (dosud žili v zázemí podzemní expozice).  Nechybějí ani rybky. Závojnatky budou rovněž k vidění v 9 obrovských keramických vázách získaných přímo z Číny, na které si kvůli proclení budou muset návštěvníci ještě několik týdnů počkat.  Ovšem bohaté botanické výsadby a ukázky orientálních rostlin a dekorací jsou již na svých místech. Rovněž menší keramické nádoby s rybami, které dokumentují orientální zvyk, pozorovat chované rybky z vrchu.

Generálním dodavatelem stavby je firma Pohl cz, a.s.  Za účasti projektantů, zhotovitele a botaniků expozici slavnostně otevřel 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Altán je další fází realizace Asijské zahrady, jejíž budování odstartovala v roce 2004 japonská zahrada Showa-en architekta Eishina Harady.

foto: zoo plzeň

 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 03.10.2020 10:49



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka