Nová stanice městské policie posílí bezpečnost na Doubravce

Nová stanice Městské policie Plzeň byla v úterý slavnostně otevřena v Plzni na Doubravce.

Cílená propagace v Plzni

Prostory na konečné zastávce trolejbusu číslo 16 v Zábělské ulici zdarma poskytl čtvrtý městský obvod. Cílem je posílit bezpečnost občanů v lokalitě a zvýšit akceschopnost a komfort místních strážníků.

„Bezpečnost občanů patří mezi naše hlavní priority. Konečná zastávka je frekventovaným místem, které si z naší strany zaslouží zvýšenou pozornost. Proto jsme velice rádi, že jsme se na využití části objektu dohodli právě s městskou policií. Věřím, že strážníkům bude nová stanice dobře sloužit a že zde jejich přítomnost ocení jak obyvatelé Doubravky, tak všichni Plzeňané, kteří tudy budou vážit cestu,“ říká místostarosta čtvrtého plzeňského obvodu Václav Beran (ANO).

Stanice se nachází v Zábělské ulici číslo 60, a to v místě přestupního uzlu mezi příměstskými autobusovými linkami a trolejbusovou linkou číslo 16. Zázemí v podobě odpočinkové místnosti s nejnutnějším vybavením využije pětice okrskových strážníků, kteří mají na starosti právě přilehlé příměstské části Plzně.

„Nové zázemí je pro okrskové strážníky velkým přínosem, chtěl bych poděkovat představitelům městského obvodu Plzeň 4 za jejich zajištění. V případě okrskových strážníků dojde tímto k zefektivnění služby, zůstanou v lokalitě, kde mají poblíž své okrsky, které mají na starosti, a kvůli odpočinku nebo technické přestávce se tak nebudou muset vracet zpátky na mateřskou základnu, kterou mají v Lobzích v Polední ulici,“ uvedl Marek Šilhan, dočasně pověřen velením Městské policie Plzeň.

Objekt, který má čtvrtý městský obvod ve správě, nyní dostal novou fasádu, rovněž byly natřeny mříže na oknech a část mříží byla z oken zcela odstraněna.

„Zároveň jsme vypsali výběrové řízení na pronájem zbývajících volných prostor, kde bychom uvítali například kavárnu. Lidé by si tak mohli zpříjemnit čekání na spoj zakoupením kávy či croissantu. Objekt by navíc mohl dostat zelenou střechu, která by plnila funkci zadržení vody v krajině i funkci estetickou, a to zejména pro obyvatele zdejší bytovky, pro které by byl pohled na zastávku zase o něco příjemnější. Vybudování zelené střechy patří mezi sedm nápadů, pro jejichž realizaci může každý hlasovat v participativním rozpočtu,“ říká místostarosta Zdeněk Mádr (ODS).

Hlasování probíhá od 1. do 31. května na webu RozhodněteSami.cz.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka