Nová zastávka U Kasáren umožní pohodlné nastupování

Správa veřejného statku města Plzně vybudovala nový zastávkový záliv s nástupištěm U Kasáren na Slovanech. Nová zastávka pro trolejbusy na Nepomucké ulici bude v provozu od 16. prosince.

Cílená propagace v Plzni

Za stavbu město zaplatilo 2,7 milionu korun včetně DPH.

„Úpravu zastávky si vyžádali občané. Nástup do vozů byl kvůli absenci zvýšené plochy zastávky zejména pro seniory a maminky s kočárky nekomfortní. Nyní bude nástupní plocha přibližně ve stejné výši jako je podlaha nízkopodlažních trolejbusů, které tu budou zastavovat,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

„Bylo nutné nejprve vybudovat opěrnou zeď, která zvedla celý terén v místě zastávky. Teprve pak jsme mohli položit novou zámkovou dlažbu na nástupiště i přilehlý chodník,“ vysvětlil Radek Zeman ze Správy veřejného statku města Plzně, který měl stavbu na starosti.

„Nová zastávka U Kasáren ve směru na Černice vznikla o 175 metrů dále, než je ta stávající. V místě stávající zastávky totiž město nevlastní pozemky,“ uvedl vedoucí Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného státu města Plzně Jan Hakl.
 
Na zastávce U Kasáren zastavují trolejbusy linek 10,13 a noční autobusové linky N2, N5. Jde o zastávku na znamení, kterou využívají hlavně rezidenti z Bručné. Trolejbusy budou na novém místě zastavovat od prvních ranních spojů 16. prosince 2022, noční autobusové linky pak poprvé v noci z 16. na 17. prosince. Stará zastávka bude zrušena.

Stavbu od září do listopadu 2022 realizovala firma Silnice Nepomuk a Správa veřejného statku za ni zaplatila celkem 2 738 123 korun včetně DPH.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 14.12.2022 10:06



6 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka