V bývalém Prioru v Plzni se od pondělí očkuje bez registrace

Vzhledem k rostoucímu zájmu o očkování bude v Plzni, v bývalém obchodním domě Prior, otevřeno na prostoru 600 m2 OČKOVACÍ MÍSTO BEZ REGISTRACE.

Cílená propagace v Plzni

Denní kapacita centra, které bude fungovat pod záštitou EUC Kliniky Plzeň, bude až 800 osob bez registrace.  Provoz centra bude zahájen v pondělí 29. listopadu v 9 hodin.

V současné době je Plzeňský kraj jedním z těch, kde očkování probíhá velmi rychle. Denní kapacita všech očkovacích míst je více než 3 800 osob denně. S novými nařízeními Vlády ČR ale roste zájem o očkování všemi schválenými vakcínami, proto se Plzeňský kraj rozhodl připravit na větší počty zájemců o očkování už nyní.

Nové očkovací místo bude ve 2. patře bývalého obchodního domu Prior v centru Plzně na Americké třídě. Prostory o rozloze 600 m2 nabídnou kapacitu očkování 500 osob, při větším zájmu obyvatel to bude až 800 osob denně. Provoz od 8 – 16 hodin bude zajišťovat EUC Klinika Plzeň, která dosud očkuje denně na své nedaleké poliklinice na Denisově nábřeží, ve vybraných dnech pak ve Stříbře a Kralovicích.
„Hledali jsme především vhodný, zastřešený prostor, který s ohledem na námi požadovaný komfort pro očkované i personál nabídne dostatečné zázemí. Poloha očkovacího centra je strategicky výhodná. Je v blízkosti vlakového a autobusového nádraží, zastávek městské hromadné dopravy a lze zde i snadno zaparkovat. Otevřením očkovacího místa bez registrace zároveň také zabráníme tlaku na stávající centra, která by musela velmi komplikovaně navyšovat své kapacity,“ říká hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová a dodává: „Vážím si vstřícnosti vedení EUC Kliniky Plzeň, které velmi rychle zmobilizovalo personál i své síly a za méně než týden dokázalo vytvořit důstojný prostor pro očkování neregistrovaných zájemců o očkování.“

„Týmy EUC Kliniky očkují už řadu měsíců nejen na klinice na Denisovo nábřeží, ale také v terénu po celém Plzeňském kraji, ve firmách i sociálních zařízeních. Vzhledem k situaci, která se nevyvíjí dobře, jsme se, po dohodě s Plzeňským krajem, rozhodli vyjít občanům vstříc a zřídit toto nové místo pro zájemce o očkování, kteří se nechtějí registrovat. Očkovat budeme ve všední dny všemi dostupnými a schválenými vakcínami. O víkendech očkujeme bez registrace na Denisově nábřeží,“ upřesňuje ředitel EUC Kliniky Plzeň, Jan Šlajs.
EUC Klinika Plzeň bude zajišťovat očkování bez registrace pouze v OČKOVACÍM MÍSTĚ BEZ REGISTRACE, a to ve všední dny od 8 – 16 hodin. V očkovacím centru na Denisově nábřeží pak bude ve všední dny probíhat výhradně očkování s registrací přes rezervační systém, o víkendu pak i bez předchozí registrace.

„Epidemická situace se bohužel zhoršuje a jednou z cest, jak nepříznivý vývoj zastavit, je urychlené očkování. Velmi proto vítáme otevření očkovacího místa bez registrace. Jeho umístění téměř v samém centru města a u klíčových dopravních přestupních uzlů dává šanci, aby sloužilo nejen Plzeňanům, ale také lidem z dalších okresů, kteří například dojíždějí do Plzně za prací. Navazujeme také na úspěšnou spolupráci s Plzeňským krajem při vzniku skvrňanského očkovacího centra. Naší snahou bude určitě napomáhat s propagací tohoto nového očkovacího místa,“ vysvětlil primátor Plzně Martin Baxa.


OČKOVACÍ MÍSTO BEZ REGISTRACE

Americká třída, budova bývalého Prioru, později malého Tesca, nad prodejnou Lidl
Otvírací doba: všední dny 8 – 16 hodin
Provozuje: EUC Klinika Plzeň

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka