Zakázkové truhlářství ZAJDA s.r.o. rekonstruovalo žaluzie do věže a okna v tzv. kostele duchů (Kostel svatého Jiří v Lukové)

Truhlářství ZAJDA s.r.o. má za sebou další úspěšnou zakázku v oblasti rekonstrukce památek.

Cílená propagace v Plzni

Luková je vesnice, kterou můžete najít na západu Čech, konkrétněji v severozápadní části okresu Plzeň-sever. V Lukové se nachází jedna pozoruhodná pamětihodnost Kostel svatého Jiří. V České republice je mnoho kostelů, čím je tento tak zajímavý?

Kostel svatého Jiří

Kostel byl postaven roku 1352. Od té doby kostel několikrát vyhořel a byl také několikrát přestavován. Největší požár kostela nastal v roce 1796, kdy kostel kompletně vyhořel, jeho oprava trvala několik desetiletí. Současné vybavení kostela pochází z 19. století (kolem roku 1840).

Současnost kostela svatého Jiří

V současnosti je kostel svatého Jiří, velmi významnou památkou navštěvovanou turisty, z celého světa. Jak se z chátrajícího a rozpadajícího kostela stala celosvětová atrakce? Je to zásluhou Jakuba Hadrava, který využil kostel pro realizaci své bakalářské práce a instaloval do něj 32 sádrových soch, díky kterým mimo jiné získal Kostel přezdívku Kostel Duchů. Na dobrovolném vstupném se vybralo asi 100.000 korun. Všechny vybrané peníze jdou na opravu kostela.

Kostel se dnes může pyšnit novými okny a žaluziemi, které dodala firma Truhlářství ZAJDA.

Truhlářství ZAJDA

Firma Truhlářství ZAJDA je odborníkem na rekonstrukce památek a další zakázkové výroby dle přání zákazníků. Firma se podílí na rozsáhlých opravách pamětihodností v ČR, příkladem mohou být, premonstrátský klášter Teplá u Toužimi, klášter Panny Marie v Novém dvoře u Dobré Vody v západních Čechách, rekonstrukce Strahovského kláštera v Praze, rekonstrukce památkových objektů v klášteře Plasy, v kostele v Bezdružicích, na městské radnici ve Stříbře, rekonstrukce kostela sv. Mikuláše a kaple Loreta v Boru u Tachova a další památky v Mariánských Lázních a Karlových Varech.

Truhlářství ZAJDA vyrábí dřevěná okna (i atypická pro historické budovy, hrady, zámky, měšťanské domy), dveře z masivu, dřevěná schodiště a zábradlí, nábytek z masivu do všech místností (i do historických chodeb, knihoven, jídelen, zámeckých salónků a podobně). Vyrábí také balkonové dveře či dřevěné schodiště na míru.

Dále je firma dodavatelem vybavení interiérů do kanceláří, restaurací, barů, kostelů, klášterů. Firma je schopna vyrobit, originální, historické dveře podle předlohy (z archivu, podle historické fotodokumentace a podle vzoru).

Kontakty na truhláře pro rekonstrukce památek

Telefon: +420 374 627 777 (6:00 - 15:30 hod.) či mobil +420 603 552 243
Kontaktní adresa: 349 01 Stříbro, Americká 1447 (Plzeňský kraj)
E-mail: zajicek@truhlarstvizajda.cz
Web: http://www.truhlarstvizajda.cz/

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka