Novinka Raise Your Glass APA z pivovaru Proud oslavuje ženy a potěší i muže

Limitovanou edicí piva Raise Your Glass APA se plzeňský pivovar Proud zapojil do 5. ročníku akce Pink Boots Collaboration Brew Day a vyjádřil tak podporu všem ženám v pivovarství a příbuzných oborech.

Cílená propagace v Plzni

Vařilo se 8. března v růžových holínkách, podle receptury zdejší sládkové Lenky Strakové, ze speciální směsi chmelů od Yakima Chief Hops.

Výsledkem je zlato-oranžové jemně zakalené pivo se světlou pěnou, ve kterém je na první přivonění patrné výrazné chmelové aroma, převážně grepové, mírně pryskyřičné s nádechem sladkého ovoce. „Naše Raise Your Glass APA je prostoupená chmelovým charakterem s vyrovnanou chutí, která po napití zcela zaplní všechny chuťové pohárky a následně nechá vyniknout vyšší dlouze doznívající hořkosti,“ dodává vrchní sládková pivovaru Proud Lenka Straková. Část výtěžku z prodeje putuje organizaci Pink Boots Society na vzdělávací programy určené ženám v pivovarnictví. Novinku Raise Your Glass APA je možné zakoupit v e-shopu Proudu, ve vybraných pivotékách, ochutnávkových pivnicích a na pivních festivalech.

Pink Boots Collaboration Brew Day je iniciativou mezinárodní neziskové organizace Pink Boots Society, která byla založena v roce 2017 v USA s cílem podpořit profesionálky v oboru pivovarnictví v profesním růstu a vzdělávání. Symbolicky na Mezinárodní den žen 8. března v pivovarech po celém světě, které se myšlenku Pink Boots rozhodly podpořit, obují  ženy i muži růžové boty a uvaří vybraný styl piva ze směsi chmele nazvané Pink Boots Hop Blend. Složení exkluzivní chmelové směsi se každým rokem mění, ale vždy pochází od partnera iniciativy, renomované americké společnosti Yakima Chief Hops, proslulé chmelovými produkty špičkové kvality. Letošní Pink Boots Hop Blend je výsledkem výběru, na kterém se spolu s více než 60 pivovary na podzim podílel také pivovar Proud.

Doporučení redakce: Vykoupejte se ve Zlaté krávě v pivních lázních!

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.05.2022 14:15



12 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka