Novinka v Hospodě Na Spilce: prvotřídní chleby a rohlíky z piva

V Hospodě Na Spilce na nádvoří Plzeňského Prazdroje se z piva nejen vaří, ale také peče! V legendárním podniku si totiž vyrábějí vlastní chleby a pečivo, které jsou dostupné coby součást zdejšího menu a nyní také k domácímu použití.

Cílená propagace v Plzni

Kváskový pivní chléb, žitný chléb a pivní rohlíky je možné objednat online na webu Hospody Na Spilce na https://online.agnis.cz/36/mealtime

Základem originální receptury kváskového pivního chleba je nejcennější plzeňská ingredience – tekuté zlato, pivo Pilsner Urquell. K němu Na Spilce přidávají regionální farmářskou pšeničnou a žitnou mouku z nedalekého mlýna a kvalitní český kmín. Těsto kyne v chladu až 17 hodin, pak se peče v peci na kameni, a tím chléb dostává náležitě křupavou kůrku. Proslulý světlý ležák Pilsner Urquell nechybí ani v krásně nadýchaných a křupavých pivních rohlících, kde pojí těsto namísto vody. Rohlíky jsou pečené s láskou výhradně z českých surovin.  

Rovněž žitný chléb ze Spilky vděčí za svou jedinečnou chuť a vůni pivu – ovšem v tomto případě jde o černé pivo Cotel z plzeňského experimentálního pivovaru Proud. A k němu mláto, kroupy, vlašské ořechy, český luční med a samozřejmě ta nejlepší regionální žitná mouka. Výsledkem je žitný chléb, který vydrží ve skvělé kvalitě 4 až 5 dní.

Hospoda Na Spilce je jednou z největších hospod v České republice. Podnik se nachází v prostorech bývalých kvasných sklepů pivovaru Plzeňský Prazdroj a je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru. V roce 2022 prošel výraznou obměnou, a to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu. Tým zkušených profesionálů pod vedením šéfkuchaře Lukáše Holého vaří z prvotřídních surovin pocházejících zpravidla přímo od lokálních farmářů. Zdejší pýchou je perfektně ošetřené a načepované pivo Pilsner Urquell.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka