Nový asistenční program pomůže samosprávám v kraji

Města, městské obvody i obce se mohou hlásit do výzvy nového asistenčního programu Podpora samosprávám při rozvoji veřejných prostranství.

Cílená propagace v Plzni

Mohou tak získat tak pomoc pro konkrétní záměr nebo projekt, který potřebují vyřešit.

„Uvědomujeme si, před jak těžkým úkolem neustále stojí samosprávy měst a obcí – zlepšovat, ale hlavně nic nepokazit. A víme, jak náročné a zdlouhavé je získat všechny potřebné zkušenosti, protože u většiny vede proces učení pouze skrze vlastní projekty.

Proto jsme se rozhodli vytvořit nový asistenční program, ve kterém můžeme sdílet vlastní zkušenosti z menších i větších projektů napříč republikou a ve spolupráci s místní samosprávou najít nejlepší řešení pro její konkrétní situaci či projekt,“ říká architekt Marek Sivák ze spolku Pěstuj prostor, který program vyhlašuje.

Do výzvy programu se mohou hlásit města, obce a městské obvody s vlastním orgánem samosprávy na území Plzeňského a Středočeského kraje, uzávěrka přihlášek je 1. června 2020.

Spolupráce na projektech bude probíhat v roce 2020 a náplň asistenčního programu navrhnou odborníci individuálně na míru pro každého vybraného žadatele.

Veškeré informace jsou k nalezení zde: http://pestujprostor.plzne.cz/vyzva-2020

Realizace asistenčního programu je možná díky finanční podpoře Ministerstva kultury.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka