Nový pavilon mateřinky v Mandlově ulici je hotov. Děti se už mohou těšit

Jedna z nejdůležitějších investičních akci plzeňského centrálního obvodu v posledních letech je hotova.

Cílená propagace v Plzni

Nový pavilon na 55. MŠ v Mandlově ulici pomůže řešit dlouhodobý nedostatek míst v mateřských školách zejména v jižní části Městského obvodu Plzeň 3. Děti a jejich rodiče se tak mohou těšit na zcela nové a hezké prostory.

Co v novém pavilonu najdeme nám popsal I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu Petr Baloun, který měl výstavbu nového pavilonu na starost.

„Především jsem moc rád, že se nám po mimořádném úsilí a všech peripetiích povedlo tuto stěžejní investiční akci přivést do samotného závěru. Jsem přesvědčený, že se nový pavilon dětem bude líbit, vždyť zde je hlavním prostorem tělocvična, kterou budou moci použít se svými učitelkami i jako víceúčelový prostor pro svoje aktivity, hry a společenské akce školky. V určitých situacích bude možné tělocvičnu využít i jako klasickou školní třídu, například při dalších rekonstrukcích nebo mimořádných situacích. V 1. patře budou k dispozici dále dvě třídy o kapacitě celkem 48 dětí, šatny, sociální a hygienické zázemí včetně skladu pomůcek a lůžkovin,“ vypočítává Petr Baloun.

Stavební úpravy se také týkaly stávajících teras, které byly zastřešeny včetně chodníků podél jednotlivých pavilonů. V rámci dokončení bude v jarních měsících upravena i část školní zahrady.

„Kromě nového pavilonu a dalších stavebních úprav jsme mysleli i na to, aby děti byly spokojené i co se jídla týká. Modernizací tedy prošla i školní kuchyně, která již bude vyhovovat stávající kapacitě mateřské školky,“ dodává Petr Baloun.

Nový pavilon čeká slavnostní otevření, ke kterému dojde v nejbližší době.

„Jsem rád, že se naplnilo heslo: Kde je dobrá vůle, tam se dílo podaří. A zde se po těžkých porodních bolestech způsobených hlavně nedomluvou narodila skutečně krásná stavba, ze které mohou mít radost opravdu všichni,“ již jen dodává David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka