O budoucnosti Plzně přišly na Slovanech diskutovat tři desítky obyvatel

Tři desítky obyvatel z Městského obvodu Plzeň 2 - Slovany přišly ve středu večer diskutovat do Šeříkovky o budoucnosti Plzně se zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně i obvodu.

Cílená propagace v Plzni

Setkání, které se postupně uskuteční ve všech městských obvodech, bylo součástí přípravy jednoho z nejdůležitějších dokumentů ve městě – tzv. strategického plánu. Největší zájem vyvolalo naplňování strategického cíle jedna „Zlepšit podmínky pro kvalitní život všech generací“, o kterém se hovořilo nejdéle. Diskutovalo se ale i o životním prostředí či centru města. Mezi náměty na vylepšení života v Plzni se objevilo například téma více zohlednit potřeby obyvatel se sníženou schopností pohybu v centru města, čistota a údržba veřejných prostranství či návaznost záchytných parkovišť na veřejnou dopravu.

Další setkání s Plzeňany se uskuteční už v pondělí 24. 4. od 16 h v černické hasičárně v ulici K Cihelnám. Diskutovat může přijít kdokoliv. Podněty k návrhové části strategického plánu je možné zasílat také prostřednictvím kontaktního formuláře na www.ukr.plzen.eu.

Strategické cíle města Plzně

1.    Zlepšit podmínky pro kvalitní život všech generací

2.    Rozvíjet perspektivní trh práce a propojit vzdělávací systém s praxí

3.    Zlepšit životní prostředí ve městě a zvýšit připravenost na změny klimatu

4.    Oživit centrum města

5.    Zvyšovat povědomí o Plzni za hranicemi města

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka