O dalším postupu ohledně zavřeného Pekla chce město rozhodnout v květnu

Plzeň zřídí pracovní skupinu, která se bude zabývat budoucností svého památkově chráněného kulturního domu Peklo.

Cílená propagace v Plzni

Ten musel být loni uzavřen, protože podrobný průzkum stavu krovů a zdiva nad velkým sálem ukázal masivní napadení dřevokaznou houbou. Město má nyní tři možnosti, co s Peklem dál, rozhodnout by se mělo nejpozději v květnu. V úvahu přichází prodej, oprava v režii města nebo také nabídnutí objektu v koncesním řízení do dlouhodobého pronájmu, kdy objekt by opravil sám nájemce. Zastupitele města o tom informoval radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

„Co se týká oprav, jsou připraveny dvě varianty. První takzvaná minimální, která zahrnuje opravu velkého sálu a přilehlých prostor včetně zázemí pro účinkující. Zde je odhad investičních nákladů zhruba 210 milionů korun bez DPH. Druhá varianta takzvaná maximální zahrnuje kompletní rekonstrukci objektu, zde je odhad nákladů 420 milionů korun bez DPH,“ přiblížil David Šlouf.

V případě, že by objekt, v němž se konaly maturitní plesy, koncerty i divadelní představení, chtělo město opravit samo za své peníze, muselo by si vzít úvěr. V úvahu připadá úvěr z Evropské investiční banky, u níž má město otevřený úvěrový rámec ve výši 650 milionů korun, peníze z něj dosud nečerpalo.

O budoucnosti Pekla rozhodnou zřejmě již v květnu zastupitelé města. Předtím pro ně bude na návrh radního Davida Šloufa připraven seminář, kterého se zúčastní architekt, zástupci jednotlivých odborů magistrátu i další subjekty, poté bude ustavena napříč politickými stranami pracovní skupina, jež se bude problémem zabývat. Do května by měla navrhnout řešení a to předložit zastupitelům. S návrhem na uspořádání semináře i vznik pracovní skupiny souhlasili zástupci koalice i opoziční zastupitelé.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka